Gwiazdoor 12.01.2014 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 (edytowane) Witam, Mam taki problem - dziś dowiedziałem się o tych całych przepisach przeciwpożarowych, pech chciał że kilka dni temu zamówiłem projekt i ich nie uwzględniłem, bo nikt mi o tym nie mówił. W miejscowym planie zagospodarowania, który otrzymałem z gminy niestety nic nie było o tym wspomniane. Na czym polega mój konkretny problem - sąsiad na działce obok ma dom wybudowany 1,5 metra od granicy. Jest to tzw. ganek z oknami ( Jest to dom bliźniaczy i jest on wzdłuż mojej działki ) nad gankiem nie ma nic, ganek ma jakieś 2-2,5 metra szerokości i dopiero wtedy zaczyna się cały budynek. Ja chciałem dom postawić na szerokość działki nie po długości, bo tak mi wygodniej, z zachowaniem 4 metrów odległości od sąsiednich działek, lecz niestety tutaj jest problem, bo powinienem mieć chyba od budynku sąsiada 8 metrów czyli musiałbym poświęcić 6,5 metra działki z jednej strony i zostało by mi 10,5 metra a to na dom z dwoma garażami niestety mało... Da się to jakoś ominąć ? Jeśli tak to jak ? Może mnie to nie obowiązuje w takiej sytuacji ? Gdzie dostanę więcej informacji na ten temat bo nie wiem gdzie pytać... Czytałem jeszcze o ścianie ze specjalnych materiałów i okien ale to pewnie drogie i raczej odpada taka opcja, bo mnie na to nie będzie pewnie stać. Tak wygląda ta sytuacja: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/21f9ce01f9be5f27.html# Będę wdzięczny za każdą odpowiedź.Pozdrawiam. Edytowane 12 Stycznia 2014 przez Gwiazdoor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts