Boguś1 12.01.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Witam wszystkich.Miałem w suterenach na gruncie beton ok 7cm. Skułem ten beton i mam pytanie co mam zrobić na tym gruncie żeby odizolować wilgoć od pomieszczenia oraz ocieplić? Słyszałem, że najpierw się robi suchy beton jeśli tak to jak się go robi i na jaką grubość? I co dalej ? Folia styropian i wylewka? Czy coś jeszcze do tego? I jakie grubości styropianu i wylewki ? I jak najlepiej zrobić wylewkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 23.01.2014 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 zagesc podsypke wylej chudy beton okolo 8cm poloz czarna folie budowlana 0,3mm z zakladem na sciane okolo 20cm styropian 10cm znow folie na styropian i okolo 6cm szlichty podkladu betonowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 23.01.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Najsamprzód jednak proponuję zrobić pomiary /głównie wysokości/ i się zastanowić.Zastanowić nad grubościami warstw - celem osiągnięcia efektu nie-walenia głową w sufit i nie-konieczności schylania siępodczas pokonywania otworów drzwiowych:stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts