Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

stół drewniany a ogrzewanie podłogowe

kasik6

Recommended Posts

Za taką cenę robię teraz stół 240x120 i nogi 11cm o którym mówiłem

ale jest to troszczeczkę przy mało

1800zł za stół obłogowany o wymiarach jakie podałaś to znowuż wg mnie trochę za dużo

dzięki za info, tez m i się wydawało że za dużo

podjęłam decyzje żeby zrobił mi cały drewniany zobaczymy co z tego wyjdzie (pewnie mu się powygina :cry:) na co mam zwrócić uwagę przy odbiorze stołu? będzie z desek 5 do 8 cm (nie wiem czy tak się robi) można to jakoś zabezpieczyć żeby się nie zwichrował ? To wykańczanie wykończy mnie niedługo.

Lamele 5-8cm będą ok

Przy odbiorze nic nie zauważysz

Jeśli drewno będzie źle dosuszone,to się wygnie za jakiś czas

ale to przecież stolarz,a nie hydraulik i swój fach zna

Miejmy nadzieję,że nic się nie stanie:yes:

oj tak oj tak, mają jeszcze mi schody robić też dębowe, pożyjemy zobaczymy, parapety są już 4 m-ce i nic się nie dziej i są przepiękne, tyż dębowe :D

mam meble fornirowane w kuchni i już nie są takie ładne jak parapety dla tego tak boksowałam się z tym stołem

• 2 months później...
Witam wszystkich,

chciałam zamówić u stolarza stół drewniany dębowy ale stolarz twierdzi że przy ogrzewaniu podłogowym (mam w całym domu) blat będzie się wyginał, chciałam zasięgnąć opinii znawców tematu czy mój wykonawca ma rację i jeżeli tak to z czego mam zrobić blat (nogi podobno mogą być drewniane) żeby wyglądał jak dębowy.

Pozdrawiam

Kasia

http://macg.net/emoticons/laughing2.gif