zorrk 12.01.2014 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 (edytowane) CześćChcę ocieplić poddasze, a sufit zrobić z gk. Mam dach z więźbą płatwiowo-kleszczowa z płatwią kalenicową taki jak [link nieaktywny]Podwalina jest na wysokości 2,3m na podłoga a szczyt dachu(płatew kalenicowa) jest na wysokości około 3,3 m nad podłoga.Nie chcę układać wełny do samego szczytu ale zrobić sufit na około 2,5 na podłogą.Nie mam jętek między krokwiami, a nie za bardzo wyobrażam sobie układanie dwóch warstw wełny na stelażu, jedną jeszcze bym dał rady.Wymyśliłem sobie, że jako jętki dam deski calowe, odpowiednio umocuje do krokwi i pomiędzy nie dam wełnę. Do tych desek umocuje stelaż sufitu podwieszanego i drugą warstwę wełny. Dobry pomysł? Czy może zamiast desek profil CD? Proszę o poradę. Edytowane 20 Marca 2018 przez Redakcja usunięcie nieaktywnego linku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remontujsam 17.01.2014 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 (edytowane) Wełna jest lekka i można dać 30cm na sufit podwieszany i nie kombinować. Trzeba tylko dobrze wykonać stelaż i odpowiednio gęsto podwiesić. Najlepiej dać profile co 40cm. Jeśli chodzi o to, że 30cm wełny to 2x15cm to można układać dwie warstwy na raz (nie trzeba układać 2 warstwy poprzecznie do pierwszej - wełna się rozpręża i wypełnia wszystkie szczeliny). Poprzecznie drugą warstwę wełny układa się jeżeli pierwsza jest np. między krokwiami. Edytowane 17 Stycznia 2014 przez Remontujsam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorrk 17.01.2014 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Dziękuję za odpowiedź.Kluczowe jest dla mnie to, że nie muszę układać w poprzek, bo właśnie w tym układaniu w poprzek widziałem największy problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorrk 19.01.2014 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Znaczy tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorrk 20.01.2014 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 ok.Dziekuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts