Bolek123 13.01.2014 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Witam, Posiadam dom wystawiony z 2 warstw pustaka żużlowego a pomiędzy nim styropian 5 (3+2). Dom już parę ładnych lat stoi. I tutaj moje zapytanie czy jest sens dokładać z zew. dodatkową warstwę styropianu czy wystarczy samo tynkowanie? Czytałem o niklym oporze cieplnym tegoż materiału ale czy z kolei w razie dodania warstwy styropianu nie zacznie się skraplac para pomiędzy tymi warstwami ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bolek123 14.01.2014 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Czy nie zmienia nic fakt że warstwa styropianu 5 byłaby oddzielona od tych 15 cm ? I jeszcze takie pytanko jakie działania przedsięwziąć przed przystąpieniem do ocieplania, ponieważ tak jak wspomniałem dom stał dłuższy okres nieotynkowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts