sirbako 13.01.2014 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Witam, mam do Was pytanie odnośnie przydomowej oczyszczalni ścieków. Co można zastosować przy odpływie z głównego zbiornika do rozprowadzających rur żeby nie zbierał się tam szlam? Ostatnio zatkało mi cały odpływ i musiałem czyścić nitki odpływowe... może jakiś filtr dać na odpływ? Mam rurę odpływową fi 100 proszę o pomoc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beja 14.01.2014 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Witam, mam do Was pytanie odnośnie przydomowej oczyszczalni ścieków. Co można zastosować przy odpływie z głównego zbiornika do rozprowadzających rur żeby nie zbierał się tam szlam? Ostatnio zatkało mi cały odpływ i musiałem czyścić nitki odpływowe... może jakiś filtr dać na odpływ? Mam rurę odpływową fi 100 proszę o pomoc pozdrawiam Filtr jest bezwzględnie konieczny. Jak masz w tej chwili to rozwiązane? Po prostu rura wchodząca do zbiornika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sirbako 14.01.2014 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Beja - tak jak piszesz. Z szamba przepompowuje do zbiornika zewnętrznego, a następnie mam pociągniete 2 nitki odprowadzające na podkładzie piaskowo-źwirowym. Jest jakiś filtr do nasadzenia na rurę odprowadzającą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gti11 15.01.2014 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 W taniej marketowej konstrukcji którą mam filtr ma formę kosza wypełnionego puzzolaną . Przeglądnij strony producentów czy zobacz w Casto czy innym markecie budowlanym jak to wygląda i kupisz lub zrobisz i zamontujesz sam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beja 15.01.2014 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 W taniej marketowej konstrukcji którą mam filtr ma formę kosza wypełnionego puzzolaną . Dodatkowo na 100% ten kosz jest w szerszej rurze/kołnierzu/gnieździe, tak żeby woda leciała od spodu, spod kożucha. Jeśli będzie lecieć z najwyższej warstwy, to zaklei filtr raz-dwa. Może być wiaderko z puzzolaną albo czymś innym, mogą być kształtki plastikowe albo duża "szczotka do butelek", albo jakiś granulat czy nawet koks. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 18.02.2014 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Mam na koksie 6 lat, co dwa lata wymieniam, między tymi dwoma przepłukuje co rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka.o 19.02.2014 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 A czy w przypadku takiej przydomowej oczyszczalnie ścieków nie jest konieczne raportowanie do kobize? Wiem, że różne przedsiębiorstwa muszą mieć decyzję środowiskową na coś takiego, aczkolwiek nie orientuje się jak to jest w takim przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz242 26.02.2014 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 bez przesady, gdybyśmy mieli (jako inwestorzy domków jednorodzinnych) pozyskiwać przed PnB jeszcze decyzję środowiskową to chyba nikomu z nas nie chciało by się już budować. Konsultacje społeczne, wariantowanie i dopiero potem projektowanie..... to by była już przesada.Nie wiem od ilu RLM (równoważna liczba mieszkańców) jest taka decyzja potrzebna ale na pewno nie dla instalacji dla domów jednorodzinnych. a co ma oczyszczalnia do KOBIZE? oj...chyba niepotrzebnie się wypowiadam bo ten post miał chyba formę reklamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka.o 07.03.2014 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 No tak, ale oczyszczalnia ścieków jednak wpływa w znaczny sposób na środowisko. Wiem, że różne firmy, nawet w bardziej błahych sprawach muszą posiadać decyzję środowiskową i raportować o stanie środowiska, stąd moje pytania czy w przypadku oczyszczalni ścieków (nawet jeśli jest przydomowa) nie jest to też konieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts