flisiu 13.01.2014 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Witam, ostatnio zaczalem sie zastanawiac czy zawsze montuje sie parapety zewnetrzne? mam dosc szeroki okap i w sumie zastanawiam sie czy potrzebuje parapety zewn czy wystarczy dojechac styro do okien i bedzie ok. z gory wielkie dzieki za wszystkie sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 13.01.2014 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 A jak będzie wiało? i okap nie wystarczy?Moja sugestia: muszą być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 13.01.2014 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Okna potrafią być mokre nie tylko od deszczu - szczególnie trzyszybowe. Parapet być powinien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 13.01.2014 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Witam Jak na moje, bezwzględnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madejo 19.01.2014 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Witam. Jak najbardziej, tak. Zrób parapety zewnętrzne koniecznie. A co będzie ze śniegiem, który zgromadzi się przy oknie? Jak zacznie topnieć to woda będzie idealnie podciekać pomiędzy ścianą a ociepleniem. Pomyśl o tym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 21.01.2014 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Do tego parapet znacznie łatwiej jest umyć a niżeli elewację. Pokryje Ci się przy oknach bardzo szybko patyną, a później wyrosną tam glonki i inne mchy gąbczaste . Musiałbyś zachować 2* spadku ale to i tak niewiele Ci da, bo śnieg o którym pisał madejo nie osunie się po chropowatej powierzchni elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts