Olleo 14.01.2014 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Cześć, parkiet ma mieć 14.5mm grubości, z klejem ok. 15mm. Płytki maja 8.5mm. Jaką wysokość zębów powiniennem zastosować, by uzyskać warstwę kleju 6.5-7mm? Czy powinna to być paca o zębach prostokątnych, czy półokrągłych? Kleić tylko na podłożu, czy również nanosić na płytkę? Mam klej adesilex p9 kupiony na ściany z naddatkiem - czy mogę użyć ten klej przy grubości warstwy 6.5-7mm? Producent podaje, by nie stosować przy grubościach większych, niż 5mm, a następnie podaje zużycie nawet do 5kg/m2, co, wydaje mi się, poważnie przekracza 5mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 14.01.2014 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 nigdy ale to nigdy nie liczy sie kleju przy ustalaniu wysokości parkietu, co do plytek to nie wiem bo sie nie znam na plytkach:) inaczej sie ustala wysokosci jak gotowiec a inaczej jak do szlifowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 14.01.2014 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Gotowiec. Dzisiaj rozmawialem ze sprzedawca plytek i mowil, zebym uzyl pacy zebatej 10mm pod katem ustawionej na obu - plytce i podlozu, i wycisnal tyle kleju spod plytki, ile potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts