wyzliman 14.01.2014 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Forumowicze Mam problem z oknem/drzwiami przesuwny wykonanym w sys HST na profilu ALUPLAST'u. Potrzebuje porady w jaki sposob moge sprawdzic - najbardziej widzianaby byla ekspertyza jakiegos niezaleznego fachowaca - czy moje okno jest poprawnie wykonane! Problem polega na tym, ze dwa skrzydla po zamkniecu maja jeszcze 'luz' na krancach gdzie stykaja sie z elementami stalymi przez co sa nieszczelne no i mnie trafia! To jedno 'okno' kosztowalo ponad 15tys i w mojej 'inwestorskiej' opini jest to bubel!! Moje okno to schemat C na rys. (prosze kliknac by powiekszyc) ponizej. Jak dla mnie to przynajmniej jedno ze skrzydel jest 'ciut' za duze i nie dochodzi do krancowej pozycji. Mam juz dosyc uzerania sie z firma, ktora mi to sprzedala i po raz kolejny proszenie i sprawdzenie czy wszystko jest ok. Jezeli ktos z was wie gdzie moge zamowic ekspertyze kogos kto zna sie na tym systemie/oknach i wie jak powinny dzialac, moze sprawdzic i wystawic mi jakies swiadectwo z ktorym ew. bede mogl isc do sadu bede wdzieczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domowy cieć 14.01.2014 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Wrzuć w wujka Google zapytanie i na pewno znajdziesz wynik, chyba szybciej niż tu. Poza tym chyba Instytut Techniki Budowlanej też się tym zajmuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyzliman 14.01.2014 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 cos tam juz szukalem ale w wiekszosci wyskakuja mi firmy produkujace okna a nie te takie, ktore zajmuja sie sprawdzaniem jakosci wykonanego produktu Dzieki za podpowiedz z tym Instytutem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 14.01.2014 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Opinia niezależnego "eksperta" da Ci tylko argumenty by dalej walczyć lub zmienić nastawienie. To nie będzie coś co ma wartość dowodową. Nie myśl, że takich "biegłych" a do tego kompetentnych jest na pęczki - to raczej jednostkowe przypadki. Możesz popatrzeć tu:http://www.badaniaokien.pl/biegly-rzeczoznawcaJa za to niezmiennie polecam zasięgnąć porady tu :http://oknotest.pl/portal/kontakthttps://pl-pl.facebook.com/oknotest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyzliman 14.01.2014 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Dziekuje za podpowiedz, biegly i jakis papier, ktory taki kos moze wystawic na pewno bedzie bardziej przemawial do ludzi, ktorzy mi sprzedali te okna niz ... no niech pan zobaczy ze wieje, itp 'gadki'!Jezeli sie nie da po ludzku, to trzeba z buta, no ale buta trzeba dobrze okuc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 14.01.2014 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Powiatowy rzecznik praw konsumenta jest najszybszą, darmową i pewnie najskuteczniejszą metodą. Oczywiscie poradzi Ci napisanie reklamacji i wyslanie jej listem za zwrotnym potwierdzeniem odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 15.01.2014 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Reklamacja i wizyta serwisu producenta, to pierwsze kroki jakie powinny być podjęte w takiej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts