Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cena za ogrodzenie

Recommended Posts

Witam,

Dostałem dzisiaj wycenę ogrodzenia, które być może będzie otaczać moją działkę. Chciałbym się Was poradzić czy te ceny nie są wygórowane i na co zwrócić uwagę przy wyborze siatki lub paneli.(grubość drutu, przetłoczenia, oczka itp)

1. Jeśli chodzi o panel 1.55 wys. drut 5mm pionowy oraz poziomy, trzy przetloczenia na panelu montowany na listwie

oraz płyta prefabrykat z łącznikami to cena wynosi 130 zl mb na gotowo.

2. Panel 1.15 wys. drut 5mm pionowy i poziomy trzy przetłoczenia,panel ten montowany na murze oporowym cena wynosi 95 zl mb na gotowo.

3. Kwestia siatki powlekanej drut 2.6x3.6 mm oczko 50mm lub 55mm wysokość 1.6 m do tego trzy druty naciągowe napinacze obejmy oraz przelotki, płyta prefabrykat 20 cm wys. cena wynosi 80 zl mb z robocizna na gotowo.

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Witam

Ogrodzenie z siatki trochę za drogo, da się trochę taniej i podobnie z panelami

Przy panelach parametry ok, drut 5mm w pionie i poziomie daje solidny panel, nie rozumiem co to montowany na listwie ale mile widziane do niego słupki 4x6 i panel przykręcany 3 obejmami

Siatka spokojnie w tej cenie mogła by być 3,5mm bez powleczenia a około 4,3mm z powleczeniem o oczku około 55-60mm, a płyta 25cm wysoka

Pozdrawiam

KPOLAKOWSKI

• 1 month później...
Witam,

Dostałem dzisiaj wycenę ogrodzenia, które być może będzie otaczać moją działkę. Chciałbym się Was poradzić czy te ceny nie są wygórowane i na co zwrócić uwagę przy wyborze siatki lub paneli.(grubość drutu, przetłoczenia, oczka itp)

1. Jeśli chodzi o panel 1.55 wys. drut 5mm pionowy oraz poziomy, trzy przetloczenia na panelu montowany na listwie

2. Panel 1.15 wys. drut 5mm pionowy i poziomy trzy przetłoczenia,panel ten montowany na murze oporowym cena wynosi 95 zl mb na gotowo.

3. Kwestia siatki powlekanej drut 2.6x3.6 mm oczko 50mm lub 55mm wysokość 1.6 m do tego trzy druty naciągowe napinacze obejmy oraz przelotki, płyta prefabrykat 20 cm wys. cena wynosi 80 zl mb z robocizna na gotowo.

co region i firma to różnica w cenie.

U Nas "król siatki" robi punkt 3 na materiale 2,3x3,3, ocynk + powlekany pcv, wysokość 170 cm, oczko 55mm, słupek fi 42mm wysoki na 2,2m, wzystkie akcesoria ale bez płyty mam wycenę za 42-44 złotych z montażem. Twój koszt to cement i żwir do słupków. Z płytą między słupkami i pod słupki wspominał coś o cenie 54-55 zł na gotowo bez żwiru i cementu.

Wiem, że jak część słupków osadzałem w głębokiej bo i do 1,5m podmurówce a w sumie to ściance oporowej to same słupki mi sprzedał za 23 zł (w komplecie z robotą chyba taniej) zaś jak mi 1 brakło to w Castoramie dokupiłem słupek za 28 zł i to sporo gorszy jakościowo.

ceny za 1mb

• 2 weeks później...
Witam,

Proponuje zrobić to samemu.

Ceny*:

A. Panel ogrodzeniowy długość 2.5 m wysokość 1.25m za ok. 43 zł (wysokości 1.5 m za 48 zł)

B. Słupek ogrodzeniowy wysokość 1,75 za ok. 45 zł

C. Gotowa mieszanka betonowa 25 kg za ok 10 zł

D. Świder ręczny średnicy 20 cm ok 100-120 zł

Wychodzi bez robocizny +/- za 1 mb 40-45 PLN.

Dlaczego panel? Dlatego, że można go bezproblemowo, samodzielnie zamontować, wymienić, wymontować.

*) Podane ceny w marketach budowlanych, dowóz do 3.5 t w obrębie 10 km 38 PLN.

Edytowane przez inwestorbb

D. Świder ręczny średnicy 20 cm ok 100-120 zł

Taki "spasiony" warto kupić, jeśli ma się trudny teren (glina) lub planuje kilometry ogrodzenia (Fiskars za ok. 180-200zł).

W piasku poradzi sobie najtańszy z Allegro. Ja u siebie wyrzeźbiłem ponad 100 dołków w glinie - każdy 110 cm głęboki, średnica świdra -28cm. W każdy dołek wchodziło ok 1,5 taczki betonu

• 2 months później...

Do gliny jak już to tylko spalinowy z wypożyczalni... Przeciętny amator własnej roboty da sobie spokój jak będzie się 30 minut męczył z jedną dziurą... Wywiercić dziury, zamówić beton z betoniarni, a resztę to już można samemu pogrzebać :)

W mojej okolicy za gotowy płot z czarnego panela ~1,2m z podmurówką systemową wzięli 140 zł mb. Drogo chyba. Na alledrogo można znaleźć 1,5m komplet w 5mm za ok 100 zł.

• 4 weeks później...