gdak 14.01.2014 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Witam, Zakupiłem mieszkanie od dewelopera. Nie podpisywałem umowy na dostarecznie gazu i żadne liczniki nie zostaną zamontowane (pion od gazu jest na klatce). Chce pozbyć się tej szpecącej rury która idzie przez cały korytarz poprzec ucięcie jej tylko w mieszkaniu, juz nie ingerując w rury na klatce. Kontaktowałem się z gazownikiem to mówił mi że trzeba usuwać całość aż do liczników (w mieszkaniu jak i na klatce). Jak wg Was mogę to zrobić, bo wg mnie starczyło by ucięcie rury przy wejściu i zaślepienie jej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dembi 14.01.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Możesz ją uciąć w mieszkaniu - nic złego się nie stanie. Twoja rura kończy się w szachcie instalacyjnym i nie jest połączona z pionem instalacji gazowej. W tej chwili nie ma w niej gazu. Gaz w rurze pojawi się dopiero po podłączeniu gazomierza (jeżeli w przyszłości zechcesz podpisać umowę z dostawcą gazu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vlepek 01.06.2014 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Jesli nie masz umowy z gazownią i nie masz gazomierza to mozesz wyciąc.Jak w przyszłosci bedziesz chcial gaz to i tak obecnie wewnetrzna instalacje gazową wykonuje sie z miedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts