okobar 12.02.2021 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 A wersja oprogramowania jaką mam to 4.2.35a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
True0Man 14.02.2021 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2021 Co to było te ach, bo sprawdziłem u siebie i nie mam tego w sterowniku Widać, że mamy to samo oprogramowanie. Jest sprzed 5 lat. Podobno nowe nie mają żadnych kluczowych dla nas opcji. ACH wygląda tak Czyli jak rozumiem liczy średnie historyczne COP dla grzania i CWU - oraz zliczna "PTH" czym u mnie oznaczona jest energia wyprodukowana. Nic niezbędnego - ale dobrze było wiedzieć, że te pompy po coś są i faktycznie się opłacają. No ale... ja nie mam. Było. Był serwisant. Płytę wymienił. I ni ma. Tak w ogóle - jak tam Wasze zużycie w ostatnie mroźne dni? Macie ograniczone rpm do 115k? Temperatury źródła mi poważnie spadły... w sensie SSANIA i ta wcześniejsza... podzielicie się jak to wygląda u Was? Tak z ciekawostek... Polecam to ONEMETER (licznik zużycia prądu). Reklamować nie będę - każdy sobie znajdzie - ale w realu daje radę i ma fajne czytelne wykresy - a jak ktoś ma PV jeszcze to w ogóle bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okobar 17.02.2021 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 co do temperatur, nie pamiętam, musiałbym zrobić zdjęcie podczas pracy, a jakoś zapomniałem ale co do zjadania prądu, nie notuję dziennego, bo zaglądam tam tylko 1 dnia kolejnego miesiąca, by spisać dane z podlicznikaaktualnie mam do końca styczniahttps://1drv.ms/x/s!AiC8LfIRsRcyh-0iN7ElYRG4CesJ6A?e=YUy7ys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
True0Man 22.02.2021 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 Chyba zaczynam doceniać słowo "profesjonalny serwis".... Inwerter właśnie mówi "dobranoc" - bo tak... ... ciekawe doświadczenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 22.02.2021 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 Chyba zaczynam doceniać słowo "profesjonalny serwis".... Inwerter właśnie mówi "dobranoc" - bo tak... ... ciekawe doświadczenie... Ile lat ma pompa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 22.02.2021 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 Chyba zaczynam doceniać słowo "profesjonalny serwis".... Inwerter właśnie mówi "dobranoc" - bo tak... ... ciekawe doświadczenie... A mógłbyś nieco jaśniej? Przygód współczuję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
True0Man 22.02.2021 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 Ile lat ma pompa? Pompa jest w 5 roku eksploatacji. Serwisant był niedawno na przeglądzie i ocenił jej stan na "bardzo dobry". No i się zaczęło... A mógłbyś nieco jaśniej? Przygód współczuję.... Okazuje się, że wiedziony sam nie wiem czym wybrałem urządzenie, które ma tylko jednego przedstawiciela w PL - i tylko jednego serwisanta - a każdy inny specjalista serwisuje tylko to co sam instaluje. I to jest kuriozalna sytuacja bo Producent się dziwi, że mam problem ze znalezieniem speca skoro pompa jest na markowych podzespołach - a dotknąć się jej boją nawet YouTube'owi bohaterzy "bo my wiemy robimy to od lat". Ciekawy case. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krakol 22.02.2021 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 (edytowane) Może napisz jak jest naprawdę i dlaczego tak jest . Chyba, że ja mam to zrobić ? Nie ma żadnej kuriozalnej sytuacji - nikt nie lubi pracować za darmo. Ciekawy case jak od 5 lat się nie płaci za instalację czyż nie? Edytowane 22 Lutego 2021 przez krakol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 22.02.2021 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 Może napisz jak jest naprawdę i dlaczego tak jest . Chyba, że ja mam to zrobić ? Nie ma żadnej kuriozalnej sytuacji - nikt nie lubi pracować za darmo. Ciekawy case jak od 5 lat się nie płaci za instalację czyż nie? Zaczyna się robić ciekawie.... Gdy szukałem informacji o PC GW to ten Bravour był oferowany przez GHS tylko, jeżeli kojarzę. Podobno bardzo nieza**bliwy sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
True0Man 23.02.2021 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2021 ...od 5 lat się nie płaci za instalację czyż nie? Nie do końca wiem z kim rozmawiam - ale odpowiedź na to pytanie zna mój dostawca - i jego bank w którego historii operacji można znaleźć właściwą transakcję. W mojej historii można. Omawianie cudzych modeli biznesowych nie przybliży mnie jednak do rozwiązania problemu z PC. [ATTACH=CONFIG]453409[/ATTACH] Gdy szukałem informacji o PC GW to ten Bravour był oferowany przez GHS tylko, jeżeli kojarzę. Podobno bardzo nieza**bliwy sprzęt. Dokładnie tak samo myślałem - u w gruncie rzeczy nadal uważam, że to solidne urządzenie. Nie wydaje mi się też żeby moje przygody były jakąś "regułą". Co więcej wysoki poziom wiedzy producenta na temat zastosowania takich, a nie innych rozwiązań pozwala myśleć, że oni wiedzą "po co" i "dlaczego" to jest tak skonfigurowane. Same elementy z których składa się ta konkretna pompa też w wielu miejscach zbierają dobre opinie - uznani producenci - sprawdzone rozwiązania - zdecydowanie nie jest "po taniości"...więc... Ale mój problem jest nie w sprzęcie... 5 lat eksploatacji w dużym domu z dwójką dzieciaków na pokładzie. Serio pompa ogarniała temat. Dostawca miał rację - 8kW wystarczyło - ogólnie git. To na co nie zwróciłem uwagi to fakt, że serwis wpadał co rok (do tych samych kodów/problemów) i wydaje się, że problem nie został ostatecznie rozwiązany ani razu. Skontaktowałem się z producentem, który raczej nie kuma dlaczego przegląd pompy opartej o znane komponenty okazał się takim problemem. Ocenił, że opisane przeze mnie symptomy raczej nie zwiastują czegoś "mega poważnego". Dlatego kopię dalej i specjalizuje się w modelach "inwerterów" - "softów" - "ciśnień"... choć wcale mnie to nigdy nie interesowało. Tak sobie myślę... taka pompa to droga zabawka - może ktoś skorzysta z mojego doświadczenia - albo podzieli się swoim jeśli spotkał się z czymś podobnym. W końcu skoro to takie "powszechne i uznane komponenty" - a urządzenie "jest proste" - to czemu nagle usunięcie usterki stało się taką przygodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
True0Man 23.02.2021 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2021 LAICKIE PYTANIE:Czy ktoś z Was sprawdzał "twardość wody" przed instalacją pompy?Macie jakieś "zmiękczacze"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 23.02.2021 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2021 U mnie w systemie OP i CWU krąży zmiękczona woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
True0Man 23.02.2021 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2021 U mnie w systemie OP i CWU krąży zmiękczona woda. Ale badałeś twardość czy po prostu na wszelki wypadek zainstalowałeś jakiś "zmiękczacz"? Podzielisz się co wybrałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 23.02.2021 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2021 Przeciez to napelniasz raz - najlepiej woda z odwróconej osmozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 23.02.2021 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2021 Ale badałeś twardość czy po prostu na wszelki wypadek zainstalowałeś jakiś "zmiękczacz"? Podzielisz się co wybrałeś? Przed instalacją zmiękczarki badałem twardość wody. A zmiękczarkę mam opartą na głowicy Clack. Tak jak kolega Owczar napisał w CO raz napełniona krąży zmiękczona woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
True0Man 24.02.2021 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2021 (edytowane) Przed instalacją zmiękczarki badałem twardość wody. A zmiękczarkę mam opartą na głowicy Clack. Tak jak kolega Owczar napisał w CO raz napełniona krąży zmiękczona woda. Zdradzisz który model masz i jak to wygląda na instalacji? CIEKAWOSTKA DNIA: Jak myślicie, że zamówienie takiej "sprężarki mitsubishi" to prosty proces "bo przecież to uznana i znana serwisantom firma" to nawet nie wiecie jak bardzo się mylicie ---UPDATE | 24.02.21--- Mitsubishi El sprzedaje części w Polsce - owszem - ale tylko do urządzeń Mitsubishi. Więc jak ich część jest w naszym pompach - to już jej nie zamówimy. I to się nazywa wolny rynek ...i pewnie stąd się bierze gadanie "...to nie ma gwarancji... albo tylko 3 miesiące w drodze wyjątku..." - bo łatwiej to zamówić na ALIBABA.COM niż oficjalnymi kanałami. A tam z gwarancją - wiadomo. Edytowane 24 Lutego 2021 przez True0Man update Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 24.02.2021 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2021 Jeśli chodzi o model zmiękczarki to niestety nie pamiętam, kupiłem ją 7 lat temu i wątpię by ten sam model był wciąż dostępny. Z tego co pamiętam to Clack jest jedną z najlepszych firm na rynku.Stoi w garażu, wpięta w zasilanie zimnej wody przed kotłownią. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 26.02.2021 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2021 Dodam jeszcze, że do kuchni zmiękczona woda doprowadzona została tylko do zmywarki. W zlewie podłączona jest woda z sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
True0Man 01.03.2021 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2021 Tutaj akcja wre - w trakcie załatwiania - ale powiem Wam, że drugi raz bym się na to nie pisał.Dobrze, że chociaż grzałka elektryczna działa... W MIĘDZYCZASIE...Czy ktoś z kolegów ma Bravoura 12kW i mógłby się odezwać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
True0Man 19.03.2021 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2021 No dobra...Postawię browar temu kto poprawnie odpowie na pytanie:ile zajmuje dostawa kompresora wprost od producenta tegoż pod nasze drzwi?BEZ PROSZENIA SIĘ: Producenta pompy (bo drogi)Olewczego Mitsubishi Electric Europe - oddział Polska (bo mają w dup|e) Innych którzy mówią, że mają (... ale nie mają) Pozostałych którzy mówią, że wiedzą jak (...ale nie potrafią mimo kilku wizyt) Konkurs czas zacząć. Marka browaru dowolna. Puszcze kuriera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts