Garażowiec1719514970 27.04.2021 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2021 I jak tam , bo jakoś temat umarł , doszedłeś do czegoś sensownego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 28.04.2021 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2021 Dziękuję - o to chodziło. Dla mnie obecnie to wartości nieosiągalne - bo system siada przy B9=83st i przy niższym B11. No ale szukamy przyczyny. Jak znajdę to na pewno się podzielę. Tak - tutaj możesz mieć rację - sam sobie jestem winien Ale tak na serio - chyba lepiej wróć do komentowanie Pudelka czy Koronawirusa bo w tym wątku jak do tej pory nie wrzuciłeś chyba żadnej merytorycznej uwagi. Mark Twain powiedział kiedyś "Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości." Hej, podbijam temat. Udało się wyprowadzić na prostę tę historie ze SmartHeat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okobar 04.10.2021 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2021 https://docs.google.com/spreadsheets/d/1icDZrxy2evxQaWLWRtJfPzq6ly_t9IoN/edit?usp=sharing&ouid=112604726520759106967&rtpof=true&sd=true moje zużycie z pompy - z podlicznika, więc ze wszelkimi pompkami i cyrkulacją... chyba jestem bardzo zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drza 07.10.2021 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2021 https://docs.google.com/spreadsheets/d/1icDZrxy2evxQaWLWRtJfPzq6ly_t9IoN/edit?usp=sharing&ouid=112604726520759106967&rtpof=true&sd=true moje zużycie z pompy - z podlicznika, więc ze wszelkimi pompkami i cyrkulacją... chyba jestem bardzo zadowolony Ja po czterech latach użytkowania też jestem bardzo zadowolony z działania pompy i przede wszystkim zużycia, które jest na bardzo niskim poziomie. Nie robię już pomiarów zużycia co miesiąc ale mogę podać zużycie po 4 latach:) Od podłączenia pompy mam podlicznik tylko na pompę ciepła. Jak będę w domu to zobaczę. Z persepktywy czasu uważam, że zakup tej pompy to był strzał w 10. Rozważałęm jeszcze opcję Stiebel Eltron ON/OFF, ale padło jednak na Smartheat. Ciekawe jak by to było ze Stiebel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 07.10.2021 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2021 https://docs.google.com/spreadsheets/d/1icDZrxy2evxQaWLWRtJfPzq6ly_t9IoN/edit?usp=sharing&ouid=112604726520759106967&rtpof=true&sd=true moje zużycie z pompy - z podlicznika, więc ze wszelkimi pompkami i cyrkulacją... chyba jestem bardzo zadowolony Prawdę mówiąc, to jak na tak zaawansowaną konstrukcję, te wyniki nie robią wow. Mam bardzo podobne - za ostatni rok 4000kWh, ale u mnie dość spora ilość energii szła na nawilżanie. Oczywiście cyrkulacja CWU, grzany garaż itd. Tylko moja pompa to konstrukcja prosta jak CEP, bez modulacji pompek z 3 biegami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 07.10.2021 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2021 Jaka zaawansowana konstrukcja?Zwykły włoski bubel.Bez solidnej dokumentacji, nawet schematu elektrycznego do tego urządzenia nie ma.Ja bym omijał z daleka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 07.10.2021 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2021 Jaka zaawansowana konstrukcja? Zwykły włoski bubel. Bez solidnej dokumentacji, nawet schematu elektrycznego do tego urządzenia nie ma. Ja bym omijał z daleka. Niestety przypadek kolegi True0Man potwierdza Twoją teorię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 08.10.2021 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2021 Jaka zaawansowana konstrukcja? Zwykły włoski bubel. Bez solidnej dokumentacji, nawet schematu elektrycznego do tego urządzenia nie ma. Ja bym omijał z daleka. No właśnie - nawet nie ma schematu. W przypadku zwykłej pompy w pół godziny ogarniesz połączenia elektryczne z miernikiem w ręku. Sam sterownik jest mimo wszystko dość zaawansowany, w dodatku z custom softem, do którego ciężko o dostęp. I jeszcze jak weźmiemy pod uwagę jaką magię pokazuje sterownik, piękne COP, niskie zużycie energii, to tym bardziej wyniki z podlicznika szału nie robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okobar 09.10.2021 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2021 Jaka zaawansowana konstrukcja? Zwykły włoski bubel. Bez solidnej dokumentacji, nawet schematu elektrycznego do tego urządzenia nie ma. Ja bym omijał z daleka. jaki włoski? o ile mnie jeszcze google nie myli, firma niemiecka, nie włoska a co do schematu, skad wiesz że nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okobar 09.10.2021 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2021 Prawdę mówiąc, to jak na tak zaawansowaną konstrukcję, te wyniki nie robią wow. Mam bardzo podobne - za ostatni rok 4000kWh, ale u mnie dość spora ilość energii szła na nawilżanie. Oczywiście cyrkulacja CWU, grzany garaż itd. Tylko moja pompa to konstrukcja prosta jak CEP, bez modulacji pompek z 3 biegami. porównujesz nieporównywalne inne domy, inne potrzeby, inne zużycie, inne wymagania i inne wyniki u mnie co tydzień antylegionella, całe lato chłodzenie, 23-24 stopnie w pokojach w zimie minimum, codzienne kąpiele w wannie 3 osób (tylko ja prysznic), jaką wojnę musiałem stoczyć żeby w sypialniach obniżyć do 22 o mostkach termicznych nie wspomnę (sam robiłem ocieplenie) a fachowców od okien i drzwi nie polecam poza tym nikt nie walczy o złote kalesony, a mimo tego cieszą mnie niskie rachunki. Jak masz niższe, gratuluję A co do True0Man się nie wypowiem, bo jednak spora grupa osób tą pompę ma, a z problemami wyskoczył jedynie on. I z opisu jego problemów wszystko dziwnie tam wyglądało... i ostatecznie nic nie wiadomo, bo przestał pisać ja tam jestem zadowolony i to dla mnie najważniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 10.10.2021 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2021 Zgadza się, to jest najważniejsze. Zadowolenie Jeśli chodzi o błędy wykonawcze, to chyba norma. Każdy musiał się namęczyć z takimi bublami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okobar 26.12.2021 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2021 cóż, w listopadzie minęło 7 lat ze Smartheatem i wciąż jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okobar 13.09.2022 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2022 https://1drv.ms/x/s!AiC8LfIRsRcyh-0iN7ElYRG4CesJ6A?e=k953JT dane po kolejnych miesiącach dane z podlicznika, obejmują więc wszelkie zużycie pompy grzanie cwu, co, antylegionella co tydzień, chłodzenie w lecie 160m2 dom, 4 osoby przez większość czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 15.09.2022 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2022 Jaka utrzymujesz temp latem? Patrząc na zużycie zakładam, że chlodzisz pasywnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okobar 29.03.2023 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2023 ciężko powiedzieć zaczynałem od 20 stopni na powrót - ale w jednej z łazienek wyrosiło czyli przesadziłem, ustawiłem na 23 i jak dotychczas wilgoć nie wróciła... z tym że nie czuję tego chłodzenia za bardzo pewnie poczułbym jakbym wyłączył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts