nab 14.01.2014 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Witam.Niedawno odziedziczyłem po dziatkach dość stary dom,przy okazji "odziedziczyłem" też pewien problem... . Mianowicie,na działce znajduje się szopa o wym.7x5x4.5m która jest wolnostojąca-jest obita deskami ze wszystkich stron.Oprócz tego,na działce jest też wiata,która to została dobudowana do garażu.Wiata ma wymiary 5.5x7x4m .Co ważne-ta wiata jest w odległości ok,1m od ogrodzenie(w wiacie nie ma okien). W tej wiacie jedna ściana jest obmurowana,pozostałe dwie są z drewna. Z tego co powiedziała mi babcia wynikła,że ta szopa oraz wiata zostały wybudowane w latach '50,a w tedy to ponoć na wiaty oraz szopy nie było żadnych zgłoszeń czy coś. Sprawę nieświadomnie skomplikował sąsiad,który zrobił sobie wiatę na dwa samochody-ktoś doniósł na niego że robi budowlę bez odpowiednich zezwoleń.... . No i tutaj pojawił się problem-Co mam zrobić z tą szopą oraz wiatą?Mam to teraz rozebrać ,czy latać na gminę by dostać odpowiednie zezwolenia? W prawdzie jest to szczegół,ale warto o nim wspomnieć.Ta wiata została jakoś na jesieni odnowiona.Drewniana konstrukcja została z lekka przeheblowana oraz pomalowana.Również dach został wymieniony,tak że całość wygląda jak by zostało to zrobione niedawno. Przepraszam,że piszę tak nie zrozumiale,ale mam mętlik w głowie,a nie chcę potem latać po sądach i się tłumaczyć z tego wszystkiego. Wyjaśni mi ktoś co zrobić by w razie czego uniknąć problemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 14.01.2014 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Jeżeli to stoi od 60 lat to powinno byc na mapach, jeżeli jest to masz problem z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 14.01.2014 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Coś mi dzwoni z rozmowy z moim projektantem, że stare samowole się przedawniają... Zadzwoń do jakiegoś PINBu i bez przedstawiania się wypytaj o szczegóły Witam. Niedawno odziedziczyłem po dziatkach dość stary dom,przy okazji "odziedziczyłem" też pewien problem... . Wyjaśni mi ktoś co zrobić by w razie czego uniknąć problemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts