Rodmano 14.01.2014 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Witam, Mam w projekcie zapisany piec Buderusa,jak w temacie, ale wykonawca namawia mnie na Viessmana,jak w temacie. Uważa,że zdecydowanie jest to wyższy poziom i warto tą zmianę zrobić. Jakie są plusy i minusy jednego i drugiego ? Podpowie ktos? Co Wy byście wybrali ? z góry serdeczne dzięki za pomoc. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 15.01.2014 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 W firmie użytkujemy tego Viessmanna i powiem tak:jest drogiserwis i części do niego drogiebyle kto do pieca nie przyjedziezdarzają się zwiechy (rzadko bo rzadko ale częściej niż w moim domowym atmosferycznym junkersie)Ogólnie za te pieniądze tyłka nie urywa. O budureusie się nie wypowiem bo nie miałem styczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 15.01.2014 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Vitodens 200 - opinia użytkownika, czyli moja. Okolice Piaseczna. 12 lat bez awarii. W 12 roku pada wentylator - 1 680 zł . Po zgłoszeniu kodu usterki serwis miał część w samochodzie. Czas reakcji ok. 5 godzin. Przeglądy co roku w okresie gwarancji, po gwarancji co 2 lata. Koszt 250 zł z dojazdem. Ewentualne płukanie zasobnika CWU - 50 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 15.01.2014 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Dzięki serdeczne za odpowiedzi. Ktoś jeszcze może wypowie sie w interesującym mnie temacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Crisiano 15.01.2014 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 chyba bardziej tej samej klasy co vitidens 200w jest buderus gb162 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 15.01.2014 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 chyba bardziej tej samej klasy co vitidens 200w jest buderus gb162 Nie wiem,wydawało mi się, że odpowiednikiem będzie GB072 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 18.03.2014 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Ktoś mógłby jeszcze porównać te 2 piece? Ewentualnie,który z nich jest lepszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 18.03.2014 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Buderus GB072 to bebechy Junkersa Cerapur Smart z automatyką Buderusową. Jeśli chodzi o konstrukcję kotła to ok pod warunkiem bardzo starannego dbania o wymiennik spaliny-woda (AlSi). Obniżenie kosztów produkcji po przejęciu Buderusa przez Bosch-a. W przypadku braku corocznego przeglądu mocno zarasta solami a jest praktycznie niemożliwy do wyczyszczenia. http://images62.fotosik.pl/775/91145a16d08b8867med.jpg wszystko przez bardzo skomplikowaną konstrukcję i brak dostepu Za Viessmannem przemawia najlepsza na rynku automatyka, takiej możliwości dopasowania kotła do instalacji niema nikt inny. Dzięki serdeczne za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts