Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ekoministodoła na lazurowej

Recommended Posts

.

Postanowiłem założyć Dziennik Budowy bo wiem jak bardzo pomocne jest czytanie DB w procesie uświadamiania inwestora - mam nadzieję że może mój DB też się kiedyś komuś na coś przyda...

Do budowy przymierzałem się od czterech lat szukając w tym czasie działki i zdobywając podstawową wiedzę czytając m.in. forum muratora.

Działkę 900m2 kupiłem wiosną tego roku no i się zaczęło...Teraz już wiem co czuje bezsilny inwestor gdy coś nie idzie po jego myśli...

PnB dostałem w pazdzierniku po 6 tygdniach czekania, a na projekt czekałem prawie 8 - już na samym początku 1,5 miesiąca w plecy...

Ale plan na ten rok udało mi się wykonać - mam stan zero.

Poniżej co i jak buduję;

-tani w utrzymaniu domek parterowy - prosta bryła 104m2 z poddaszem nieużytkowym

-płyta fundamentowa

-sciany zew. silka E18 , wew.silka E12

-dach dwuspadowy,wiązary,dachówka płaska

-ogrzewanie gazowe + podłogówka

-wentylacja mechaniczna z odzyskiem - żadnych kominów na dachu

- ogólnie domek ma spełniać wymogi standardu NF40 - może uda się załapać na dotację

Dzisiaj to by było na tyle ...

Fota052.jpg

Fota050.jpg

rzut.jpg

Edytowane przez marlur
.

• 4 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 months później...
  • 6 months później...