Marek30022 22.05.2004 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2004 Budowę zaczynam w połowie czerwca. Nic nie kupowałem. Jakoś to będzie. Od wszystkiego i tak nie da się ustrzec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 22.05.2004 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2004 My kupujemy sukcesywnie, jedynie wkład kominkowy i piec koniecznie przed majem. Wkład ze względu na to, ż e na etapie wykończeniowym tnie się koszty , a mi się marzył konkretny model. Piec bo miał naprawdę na swoje funkcję dobrą cenę. Większość materiałów na stan surowy otwarty zamawialiśmy wcześniej i robiliśmy przedpłaty, teraz czekamy na niektóre elementy ,. Producenci przyjęli zamówienia na pół roku do przodu. Szkoda,że wzrost gospodarczy głoszony przez ekonomistów opiera się na panice vatowo-rynkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 22.05.2004 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2004 PS W kwietniu w hurtowni pokryć dachowych pan kupowła przede mną dachówki a jeszcze działki nie miał!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 22.05.2004 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2004 My w samym Kwietniu kupiliśmy: Full cegły na mur. Blachę na dach, więźbe, Stal, piach...I to i tak już z pożyczkami...Niestety na więcej nie mieliśmy Kasy. Rozszarpać tych Komuchów!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WITEK P. 22.05.2004 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2004 a dlaczego chcesz rozszarpać komuchów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 22.05.2004 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2004 Niby o gustach się dyskutuje...ale jeśli tobie się 22% VAT podoba to faktycznie nie masz za co...A to im ten 22% VAT zawdzięczamy!!! I nie ma miejsca tu na gadkę "muslie bo w Unii taki jest..." już dawno wiadomo, że nie musieli ale jak zwykle "przeoczyli", ale nic to...wybory przeoczą ich...Wiem, że wiechałem na politykę...ale te 22% nie wzieło się z kosmosu..tylko z naszego sejmu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WITEK P. 22.05.2004 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2004 a nie widzisz problemu w tym że firmy sprzedające materiały podniosły ceny a VAT to tylko pretekst do ich zwiększenia. W Polsce nikt nie chce "jechać" na małej marży wszyscy chcą sie szybko dorobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rubin23 23.05.2004 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2004 A ja wszystko do stanu surowego zamkniętego oprócz stali (byłem wściekły że tak strasznie przed Unią zdrożała że nie kupiłem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 26.05.2004 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Do niczego, nie dałam się zwariowac i nic nie kupiłam "na zapas". Uważam ze informacje o podwyżce i ogólna panika zmusiła producentów do podwyższenia cen na długo przez 1 maja. Jak będzie? To się okaże! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 26.05.2004 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Ceny rosly juz od grudnia, systematycznie coraz szybciej, bo sprzedawcy wyczuli naiwnosc kupujacych i podnosili ceny jak chcieli. Podobna sytuacja byla ostatnio z cukrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jureksx 27.05.2004 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 Kupilem w pakiecie cement na fundamenty, rure do podlogowki , kociol gazowy i weglowy, oraz cztery grzejniki bo tyle zostalo w hurtowni Teraz tylko musze zamienic kociol 28 kw na 19kw! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 27.05.2004 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 W naszym chorym kraju panuje przedziwna gra w łańcuch pokarmowy. Wiecznie trzeba coś robic, aby zdążyć przed pożarciem. Planowe, racjonalne działanie można stosować jedynie w grach losowych. Obrzydzenie. Jeszcze do dziś pamietam jak trzeba było zdążyć po 3 bobofruty dla małego dziecka bo inni je wykupią, wykupic mieszkanie bo coś tam, rozpocząć budowę bo kończy się ulga, a dziś na wariata kupować bo VAT. Ale najbardziej ciekawe jest to, że taka postawa się opłaca. Syn wypił te zdobyte bobofruty i teraz zdał maturę, mieszkanie sprzedałem i zasypałem część dziury budżetowej, dom postawiłem z ulgą - CO o mam za podatki, wartość odtworzeniowa domu wzrosła bo VAT się zmienił.Mam jeszcze tysiące spraw do zrobienia przy domu, ale materiału nie kupowałem na wyrost. Brakło kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
az1719499295 27.05.2004 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 W naszym chorym kraju panuje przedziwna gra w łańcuch pokarmowy. Wiecznie trzeba coś robic, aby zdążyć przed pożarciem. Planowe, racjonalne działanie można stosować jedynie w grach losowych. Obrzydzenie. Jeszcze do dziś pamietam jak trzeba było zdążyć po 3 bobofruty dla małego dziecka bo inni je wykupią, wykupic mieszkanie bo coś tam, rozpocząć budowę bo kończy się ulga, a dziś na wariata kupować bo VAT. Dobrze to ująłeś. Też mam serdecznie dość wyścigu z durniami rządzącymi tym krajem. Od lat żyję wciąż pod presją jakiś niekorzystnych zmian. A to zabierają jakieś ulgi, a to podnoszą - opłaty/vaty/ceny , a to zmieniają mi warunki prowadzenia firmy - zusy/podatki/rozliczenia. Cholery można dostać. Co nowy bałwan w ministerstwie/sejmie/samorządzie to zaczyna od nowych pomysłów. Czasu zaczyna brakować na studiowanie tej gmatwaniny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts