KK2012 16.01.2014 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Witam! O ile latem, wiosną czy wczesną jesienią z wietrzeniem domu nie ma problemu o tyle już w zimniejsze dni, kiedy działa już ogrzewanie jest to kłopotliwe - ze względu na straty ciepła. W jaki sposób wietrzycie dom? Codziennie otwieracie okna na przestrzał na kilka minut? Wyłączacie przy tym na chwilę ogrzewanie? Mam czujnik temperatury w domu oraz kocioł gazowy, u mnie otwarcie okien na dłużej niż 10 minut powoduje spadek temperatury o 1 lub 2 stopnie. Później piec chodzi jak szalony, aby dogrzać z powrotem. Obawiam się czy nie za bardzo tracę na tym finansowo, ale z drugiej strony trzeba dom przewietrzyć, szczególnie przed snem. Ponadto na piętrze zbiera mi się raz na miesiąc delikatny grzybek przy suficie przy oknach, muszę go ścierać szmatką i preparatami. Zastanawiam się czy to nie przez złe wietrzenie, generalnie po kąpielach, gotowaniu itd. jest u mnie parno i duszno pomimo działającej wentylacji grawitacyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jks 17.01.2014 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Moim zdaniem wietrzyc mieszkanie należy codziennie i tak tez robie.Wyłączam grzejniki, czekam az będa zimne i wtedy otwieram okna na kilka minut. Po wywietrzeniu nie wlaczam od razu grzejników, dopiero po jakims czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KK2012 17.01.2014 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Mieszkając jeszcze w bloku nie miałem z tym problemu, gdyż nie było czujnika temperatury. Nawet nie zakręcałem grzejników, bo po co? W domu z czujnikiem jest już inaczej, bo kocioł jest gotowy mnie ograbić, aby podciągnąć z powrotem temperaturę do ustawionego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts