fotohobby 18.01.2014 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Cały czas o tym piszę. Wypytać, zebrać opinie, wrócić z najlepsza piątką i tutaj dopytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 18.01.2014 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Już Ci wcześniej mówiłem czytaj ze zrozumieniem i całość to nie będziesz miał takich problemów lub nie czytaj wcale bo jak widać na niewiele się to zdaje w Twoim przypadku. Domyślnie Jakby to bylo takie proste, to dalbym Ci juz wczoraj odpowiedz. Sprzedaje marke z wyzszej polki bo mam dla nich duzo uznania. Jakbym znal tansze, a rownie dobre okna to bym je tez mial w ofercie, bo co mialbym zalowac dobrego swoim klientom... To ile u Ciebie kosztuje takie okno 1500x1500? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matlub 22.01.2014 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Vertex V90 cena ; 5.727-SCHŰCO SI 82 CLASSIC cena 5.237-Oknoplast- Winergetic Premium cena 5.149-Veka Alphaline MD cena; 4.972-KBE System_88mm 6-cio cena 4.448-Dako- DPQ 82 7 komór klasa A cena 4.364-Bruegmann BluEvolution 82 cena 4.360 Ja bym zawęził do tylu i moim skromnym zdaniem : Vetrex (dobry producent trzymają jakość jeśli firma montująca nic nie zepsuje to będzie ok)Oknoplast jeśli to jest Winergetic to jakoś tanio wychodzi więc dokładnie bym się przyjrzał co dokładnie wsadzili jakie okucia dodatki szyba.Alphaline 90 (jaki producent) to samo co V90 tylko pewnie inne wyposażenie Kbe kiedyś m iałem styczność przez dłuższy okres fajnie się sprawuje ale musi być dobrze złożone (firma z którą miałem styczność raz im się udało i było ok a raz nie i lipa ale to już produkcja:) . ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 23.01.2014 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 No to na polu walki zostały;Dako DPQ 82okucia-Activpilot Concept ABM Babst Bruegmann BluEvolution 82okucia - Maco Multi Tred OFO KBE System 88 okucia- Maco Multi Tred Variant DECEUNINCK INOUTIC -Eforte okucia - Roto NT Mniej więcej to jeden przedział cenowy, parametrami też zbytnio od siebie nie odbiegają więc byłbym bardzo zadowolony z Waszego zdania na temat w/w pozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matlub 23.01.2014 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Ja swoim skromnym zdaniem byłbym za Dako. Ps. dlaczego Vetrex odrzuciłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 23.01.2014 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Odrzuciłem nie tylko Vetrex'a, wszystko oscyluje wokół budżetu Przysiadłem porobiłem zestawienia no i wyszło ile musiałbym zapłacić za całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2905 23.01.2014 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 tez bym wskazał na dako robią dobry produkt jakościowo i jedna z dłuższych gwarancji na rynku 7+3 10 lat gwarancji na produkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matlub 24.01.2014 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 tez bym wskazał na dako robią dobry produkt jakościowo i jedna z dłuższych gwarancji na rynku 7+3 10 lat gwarancji na produkt Na kolor dają 10 lat czy na białe bo to jest różnica?? I jeśli moge zapytać skad to wiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2905 24.01.2014 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Na kolor dają 10 lat czy na białe bo to jest różnica?? I jeśli moge zapytać skad to wiesz? wiem to z karty gwarancyjnej u nich nie ma rozróżniania czy kolor czy białe ogólnie jest to powiedziane stolarka pcv poza tym dako jest jednym z dostawców w firmie gdzie pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matlub 25.01.2014 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 wiem to z karty gwarancyjnej u nich nie ma rozróżniania czy kolor czy białe ogólnie jest to powiedziane stolarka pcv poza tym dako jest jednym z dostawców w firmie gdzie pracuje Z tego co spojrzałem do karty gwarancyjnej to jest napisane że: jeżeli montuje ekipa z certyfikatem autoryzowanego montażu to jest 5 lat gwarancji ale jeśli ekipa niema ww certifkatu to jest 3 lata gwarancji I faktycznie można przedłużyć gwarancje o kolejne 3 lata ale tylko jęsli okna przejdą przegląd 1miesiąc przed końcem podstawowej gwarancji (oczywiście płatny przegląd) Więc albo na internecie jest nie aktualna karta gwarancyjna albo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marmax 25.01.2014 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Obecnie Dako daje 7 lat gwarancji + 3lata przy płatnym przeglądzie wykonanym w 7 roku od daty zakupu. Nie ma rozróżnienia na kolor i białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2905 25.01.2014 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Z tego co spojrzałem do karty gwarancyjnej to jest napisane że: jeżeli montuje ekipa z certyfikatem autoryzowanego montażu to jest 5 lat gwarancji ale jeśli ekipa niema ww certifkatu to jest 3 lata gwarancji I faktycznie można przedłużyć gwarancje o kolejne 3 lata ale tylko jęsli okna przejdą przegląd 1miesiąc przed końcem podstawowej gwarancji (oczywiście płatny przegląd) Więc albo na internecie jest nie aktualna karta gwarancyjna albo... to jest nieaktualna gwarancja bo teraz z okanami przychodzi tak jak pisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matlub 25.01.2014 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 No to jeżeli tak jest to gwarancja jest dla użytkownika bardzo fajna 7 lat to dużo i jeszcze można ją przedłużyć to też duży plus a wiecie ile przegląd kosztuje może?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 26.01.2014 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Dzięki za wasze podpowiedzi i uwagi, pewnie się zdecyduje na Dako w takim układzie, czasu już wiele nie zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts