Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna- kolejny post typu POMOCY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Już Ci wcześniej mówiłem czytaj ze zrozumieniem i całość to nie będziesz miał takich problemów lub nie czytaj wcale bo jak widać na niewiele się to zdaje w Twoim przypadku.

Domyślnie

Jakby to bylo takie proste, to dalbym Ci juz wczoraj odpowiedz. Sprzedaje marke z wyzszej polki bo mam dla nich duzo uznania. Jakbym znal tansze, a rownie dobre okna to bym je tez mial w ofercie, bo co mialbym zalowac dobrego swoim klientom...

To ile u Ciebie kosztuje takie okno 1500x1500?

Vertex V90 cena ; 5.727

-SCHŰCO SI 82 CLASSIC cena 5.237

-Oknoplast- Winergetic Premium cena 5.149

-Veka Alphaline MD cena; 4.972

-KBE System_88mm 6-cio cena 4.448

-Dako- DPQ 82 7 komór klasa A cena 4.364

-Bruegmann BluEvolution 82 cena 4.360

Ja bym zawęził do tylu

i moim skromnym zdaniem : Vetrex (dobry producent trzymają jakość jeśli firma montująca nic nie zepsuje to będzie ok)

Oknoplast jeśli to jest Winergetic to jakoś tanio wychodzi więc dokładnie bym się przyjrzał co dokładnie wsadzili jakie okucia dodatki szyba.

Alphaline 90 (jaki producent) to samo co V90 tylko pewnie inne wyposażenie

Kbe kiedyś m iałem styczność przez dłuższy okres fajnie się sprawuje ale musi być dobrze złożone (firma z którą miałem styczność raz im się udało i było ok a raz nie i lipa ale to już produkcja:) . )

No to na polu walki zostały;

Dako DPQ 82

okucia-Activpilot Concept

ABM Babst Bruegmann BluEvolution 82

okucia - Maco Multi Tred

OFO KBE System 88

okucia- Maco Multi Tred

Variant DECEUNINCK INOUTIC -Eforte

okucia - Roto NT

Mniej więcej to jeden przedział cenowy, parametrami też zbytnio od siebie nie odbiegają więc byłbym bardzo zadowolony z Waszego zdania na temat w/w pozycji.

wiem to z karty gwarancyjnej u nich nie ma rozróżniania czy kolor czy białe ogólnie jest to powiedziane stolarka pcv

poza tym dako jest jednym z dostawców w firmie gdzie pracuje

Z tego co spojrzałem do karty gwarancyjnej to jest napisane że:

jeżeli montuje ekipa z certyfikatem autoryzowanego montażu to jest 5 lat gwarancji

ale jeśli ekipa niema ww certifkatu to jest 3 lata gwarancji

I faktycznie można przedłużyć gwarancje o kolejne 3 lata ale tylko jęsli okna przejdą przegląd 1miesiąc przed końcem podstawowej gwarancji (oczywiście płatny przegląd)

Więc albo na internecie jest nie aktualna karta gwarancyjna albo...

Z tego co spojrzałem do karty gwarancyjnej to jest napisane że:

jeżeli montuje ekipa z certyfikatem autoryzowanego montażu to jest 5 lat gwarancji

ale jeśli ekipa niema ww certifkatu to jest 3 lata gwarancji

I faktycznie można przedłużyć gwarancje o kolejne 3 lata ale tylko jęsli okna przejdą przegląd 1miesiąc przed końcem podstawowej gwarancji (oczywiście płatny przegląd)

Więc albo na internecie jest nie aktualna karta gwarancyjna albo...

to jest nieaktualna gwarancja bo teraz z okanami przychodzi tak jak pisałem