mirek118 16.01.2014 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Witam Pomimo starań nie znalazłem bezpośredniego porównania bram Novoferm i Wiśniowski, dlatego zakładam nowy temat. Stoję przed wyborem podwójnej bramy garażowej z napędem do domu jednorodzinnego, szerokość 5m, wysokość 2,25m Wiśniowski z napędem Nice lub Faac z montażem 6500 bruttoNovoferm z napędem Nice z montażem 5300 brutto Za Novoferm: grubszy panel - 45mm vs. Wiśniowski 40 mmZa Wiśniowski: metalowe rolki vs. Novoferm plastikowe Proszę użytkowników obu marek o opinię, a fachowców o wskazanie innych za i przeciw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 17.01.2014 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Ja się podłącze pod temat. Posiada ktoś e-maila do Wiśniowskiego ws. reklamacji bramy ? nie mam już sił szarpać sie ze sklepem w którym kupowałem i jego montażystami. Może oni coś poradzą. Na stronie wiśniowskiego za chiny nie mogę nic znaleść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 17.01.2014 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Ja bym polecał jednak Novoferm przy tej szerokości. Grubszy panel oraz zapewne o 1 więcej segment (przy wysokosci 2250 Wisniowski bedzie sie składal z 4 a novoferm z 5) co przekłada się na większa sztywność bramy. Metalowe rolki będą pewnie głośniejsze ? Novoferm ma bardzo dobre swoje napędy na które jest promocja do końca stycznia i ja bym polecał się przyglądnąć cenie z ich oryginalnym napędem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 17.01.2014 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Ja bym polecał jednak Novoferm przy tej szerokości. Grubszy panel oraz zapewne o 1 więcej segment (przy wysokosci 2250 Wisniowski bedzie sie składal z 4 a novoferm z 5) co przekłada się na większa sztywność bramy. Metalowe rolki będą pewnie głośniejsze ? Novoferm ma bardzo dobre swoje napędy na które jest promocja do końca stycznia i ja bym polecał się przyglądnąć cenie z ich oryginalnym napędem. dzięki za info, już sprawdzam szczegóły u dealera. a czy plastikowe rolki nie będą mniej wytrzymałe? co z innymi elementami; sprężyny - czy jest taka sama ilość? Znasz inne różnice pomiędzy tymi dwoma markami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 17.01.2014 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 (edytowane) Okazało sie że u mnie spartolili sprawe montażyści Wiśniowskiego - jedna strona bramy o 1,3cm wyżej. Nic dziwnego że szpara u góry i wieje. A panele dostosowali do poziomu, tylko że siłownik na tym cierpi. Ciekawe jak firma Wiśniowski teraz podejdzie do tej sprawy bo póki co montażyście ze sklepu byli 2 razy i kicha. Edytowane 18 Stycznia 2014 przez julo23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bashir 27.01.2014 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Ja się podłącze pod temat. Posiada ktoś e-maila do Wiśniowskiego ws. reklamacji bramy ? nie mam już sił szarpać sie ze sklepem w którym kupowałem i jego montażystami. Może oni coś poradzą. Na stronie wiśniowskiego za chiny nie mogę nic znaleść. Spróbuj do nich napisać na Facebooku,a jak nie to skontaktuj się z Działem Serwisu - tel +48 18 44 77 250. Powinni pomóc w tej sytuacji. Daj znać jak poszło i jaki jest wynik reklamacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mara5 24.04.2014 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 najważniejszy w bramie jest montaż. Nawet najlepszy produkt spartaczyć może monter niemota. Uwaga: nie mylić z monterem który się uczy, bo dobry monter, nawet jak montuje coś pierwszy raz to nie zostawi niedoróbki.. Ale jeśli porównać tylko produkt - Novoferm - to bardzo porządny niemiecki produkt, ostatnio dużo lepszy od Hormanna (który systematycznie "jedzie" na opinii i "odchudza" swoje produkty), Wiśniowski - najlepszy z polskich producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 21.02.2015 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Otrzymałem ofertę na bramę Novoferm'u z napędem NovoPort. Ma ktoś z forum takowy? Z racji tego, iż nie mogłem za długo pogadać ze sprzedawcą nie wyjaśnił mi co to "sprężyna skrętno-walowa" - niby za to mam dopłatę. Może mi to ktoś wyjaśnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 21.02.2015 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 podejrzewam, że chodzi o sprężynę pracującą na skręcanie a nie rozciągnie jak w innych (tańszych) rozwiązaniach. Jest to rozwiązanie trwalsze i nie wymagające częstych korekcji jak w przypadku sprężyny cały czas rozciągnietej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilmen-65 23.02.2015 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Witam. Od lipca 2014 r. używam bramy garażowej Novoferm z napędem Novoport ze sprężynami skrętno-wałową zamontowaną z tyłu. Brama jak na razie spisuje się dobrze nie mam z nią żadnych problemów. zaletą jest napęd boczny Novoport jest zamontowany przy wejściu na wysokości 1,4 m. Oświetlenie ledowe również dobrze się prezentuje. Zasięg pilota 150m. Wysokość barmy garażowej około 2 m szerokość 2,5 m, ilość paneli 4 szt. kolor złoty dąb. Sąsiad zamontował bramę znanej firmy na literę H podobnych rozmiarów, myślę że wykonanie i montaż lepiej wygląda przy Novoferm jest bardziej stabilna konstrukcja mocująca, nic się nie rusza przy zamykaniu i otwieraniu bramy. Praca dość cicha na rolkach z tworzywa sztucznego, napęd na pasku. Koszt bramy 5 tys z montażem, blokadami, fotokomórką. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 24.02.2015 06:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Witam. Od lipca 2014 r. używam bramy garażowej Novoferm z napędem Novoport ze sprężynami skrętno-wałową zamontowaną z tyłu. Brama jak na razie spisuje się dobrze nie mam z nią żadnych problemów. zaletą jest napęd boczny Novoport jest zamontowany przy wejściu na wysokości 1,4 m. Oświetlenie ledowe również dobrze się prezentuje. Zasięg pilota 150m. Wysokość barmy garażowej około 2 m szerokość 2,5 m, ilość paneli 4 szt. kolor złoty dąb. Sąsiad zamontował bramę znanej firmy na literę H podobnych rozmiarów, myślę że wykonanie i montaż lepiej wygląda przy Novoferm jest bardziej stabilna konstrukcja mocująca, nic się nie rusza przy zamykaniu i otwieraniu bramy. Praca dość cicha na rolkach z tworzywa sztucznego, napęd na pasku. Koszt bramy 5 tys z montażem, blokadami, fotokomórką. Pozdrawiam Też mam taką Novoferm 5 x 2,25 m z napędem Faac. Wszystko OK na razie poza tym że łącznik napędu z bramą ma dziwny kształt i przez to żadna siła nie dociska bramy mocno do posadzki i brama się sama dźwiga na jakieś 2-3 mm i robi się szczelina przy podłodze. Ten łącznik można rozkręcić i nadać mu inny kąt co powinno pomóc. Tak też zamierzam zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agent1983 30.11.2016 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 witam.może ktoś wypowiedzieć się na temat novofermu.mam wycenę na 6300(napęd montaż + 2 piloty).wymiary 5000 x 2250.jakie ceny są u was.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Condor 05.12.2016 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 witam.może ktoś wypowiedzieć się na temat novofermu.mam wycenę na 6300(napęd montaż + 2 piloty).wymiary 5000 x 2250.jakie ceny są u was.pozdrawiam Wczoraj dostałem wycenę na poziomie 6500-6700 za taką samą bramę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agent1983 05.12.2016 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 już zamówiłem po znajomości za 5600zł.podobno to są dobre bramy.ja wybrałem Ral 7035 bez przetłoczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts