wojcikowa 16.01.2014 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 (edytowane) Kochani! Póki co nie możemy ruszyć z budową wymarzonego domku na wsi, więc musimy pognieździć się jeszcze z małym dzieckiem w 2pokojowym mieszkanku. Postanowiliśmy je wyremontować i może albo przede wszystkim inaczej je zaaranżować. Pomysłów jak na lekarstwo albo takie, co do których nie jesteśmy pewni czy w ogóle są możliwe. Proszę podrzućcie parę pomysłów, bo przez to niezdecydowanie pachnie tu już rozwodem.. ;P p.s. Mam świadomość jak wiele do życzenia pozostawia plan mieszkania zrobiony przeze mnie.. To coś między kuchnią a łazienką to komin a owa nierówność ściany przy wejściu do kuchni, to najprawdopodobniej pozostałość po usunięciu futryny i nie wykuciu pozostałości tynku. Edytowane 16 Stycznia 2014 przez wojcikowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 16.01.2014 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 (edytowane) Inaczej zaaranżować czyli.............? Jakie są wasze oczekiwania co chcecie zmienić,czy łazienka jest aż tak malutka? Edytowane 16 Stycznia 2014 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojcikowa 16.01.2014 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 (edytowane) Niestety tak- łazienka jest taka malutka Potrzebujemy więcej miejsca (tia..) a i fajnie byłoby gdyby dziecior nie plątał się pod nogami, gdy z talerzami biegam jak mamy gości. Nie wiem czy to da się w ogóle zrobić, ale myśleliśmy, żeby przenieść kuchnię do pokoju obok (ten pośrodku) i połączyć ją czy też ten średni pokój z dużym pokojem albo w ogóle przenieść ja do dużego pokoju- powstałby salon z aneksem. Jeśli nie to sama nie wiem. Mieszkanko po baardzo okazjonalnej cenie z ogromnym ogródkiem i garażem w wiejskiej, spokojnej okolicy, aczkolwiek w bloku z lat 70tych. Edytowane 16 Stycznia 2014 przez wojcikowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 16.01.2014 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 (edytowane) Wszystko zależy od tego czy jest szansa na przeniesienie przyłączy,wtedy można zrobić kuchnię z pokoju np: http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/268/w2rt.jpg ps.Ja też teraz mieszkam na 40m ale z 2 dzieci i bardzo dobrze cię rozumiem,ciasno jak cholera ale trzeba jeszcze trochę wytrzymać. Edytowane 16 Stycznia 2014 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojcikowa 16.01.2014 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Łączę się z Tobą w bólu, kinko. Pocieszam się, że udaje nam się tfu, tfu bez kredytów. A co znaczy czy da się? Gaz mamy z butli. Czy te 3 metry to za dużo, żeby był odpowiedni skos? Bo chyba tylko o to chodzi? A może też o wentylację i związane z tym pozwolenia? Co do łazienki, to kibelek na przeciw wejścia mało mnie cieszy. Myślałam nad prysznicem bez brodzika z półokrągłymi drzwiami szklanymi i dwiema półkami wnękowymi. Prysznic umiejscowiony byłby po lewej tuż przy wejściu. Na ścianie na wprost wejścia, na środku umiejscowiona byłaby umywalka nablatowa a blat pod nią ciągnąłby się od ok. 1/3 szerokości lewej ściany aż do podwieszanego kibelka (czyli kibelek zostaje w tym samym miejscu). Na ścianie na wprost wielkie lustro lub lustro i przeszklone szafki (raczej to, bo mamy bojler i trzeba by go schować. Chyba, że ktoś ma lepszy pomysł. Aktualnie umiejscowiony jest pionowo na ścianie na wprost od wejścia, w lewej górnej jej części, nad wanną. Do tego pod sufitem na tej samej ścianie ciągnie się gruba rura ). Pod blatem wcisnęłabym w zabudowie lub nie pralkę i może parę szafek. Nad kibelkiem myślałam, żeby umieścić kaloryfer. W tej chwili w ogóle go nie ma. Co do kuchni: marzy mi się zlew pod oknem, ale to pewnie pozostanie na razie marzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 16.01.2014 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Po lewej od wejścia masz 75cm,więc nie wejdzie prysznic,co do kuchni można zrobić blat pod oknem i dać zlew.http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/706/4wek.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojcikowa 23.01.2014 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 (edytowane) Po rozmowie zdecydowaliśmy się na pierwszą propozycję, z tym że blat przedłużylibyśmy jednak pod okno. Wyglądałoby to tak: http://kitchenplanner.ikea.com/PL/UI/Pages/VPUI.htm?LoadDesign=3083a7dec8054c24b36ac58a9bae6e9b&UIContext=Kitchen&IsSharedDesign=1Dużo gotuję i często gościmy przyjaciół. Zależy nam, żeby mieszkanie zyskało oddech i świeżość, było jasne i przytulne. Jesteśmy otwarci na wszelkie sugestie. Z łazienką będzie większy problem. Kompletnie nie mam na nią pomysłu. Wymyśliliśmy tylko, że pralkę wyeksmitujemy do zabudowy w przedpokoju. Edytowane 23 Stycznia 2014 przez wojcikowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts