Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

prysznic bez brodzika a odpowiedz DEVELOPERA

domin1985

Recommended Posts

Witam serdecznie ,

Mam prośbę i proszę o pomoc - zakupiłem mieszkanie które jest w trakcie budowy zostało developerowi jeszcze dużo pięter aż będą stawiać ściany od mojego lokum więc czasu chwila jeszcze jest , niestety przedstawiciel developera twierdzi że NIE JEST WYKONALNE aby poprowadzili mi instalację w łazience tak bym mógł wstawić tam prysznic bez brodzika(na równi z podłogą) - twierdzą że to jest nie możliwe do wykonania.... Pytanie do osób które znają się na tematyce - czy ktoś mnie tutaj nie robi w ........ czy rzeczywiście nie ma możliwości wstawienia w "apartamentowcu" jak to developer określa tego typu prysznica?? Czy może powiedzieć im żeby w takim wypadku w ogóle nie podłączali mi rur wewnątrz łazienki i zostawili tylko otwarte wejście do pionu tak bym nie musiał za chwilę "pruć" pół łazienki celem usunięcia źle wmurowanych rur?? Jeżeli to cokolwiek zmieni to spływ w brodziku miałby być oddalony od pionu (głównej rury) o ok.1,5 metra.

proszę o podpowiedź co w tym temacie można zrobić

lazienka.jpg

Edytowane przez domin1985

Jest możliwość, zobacz na moją łazienkę w podpisie. To łazienka w bloku.

I sąsiedzi idąc za moim przykładem ;) tez zrobili :)

Odpływ w prysznicu niech zrobią normalnie, tylko w tym miejscu przed zrobieniem wylewek trzeba zroić szalunek i nie zapewać odpływu.

Resztę zrobi wykonawca łazienki.