gkobe 17.01.2014 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Witam Mam mały problem, w rurach od dgp skropliła się woda, wełna w środku rury namokła i zrobiła się wielka plama na suficie.Rury sa położone na nieocieplonym strychu, wiec pewnie to jest powodem tej awariiPytanie Kominek oraz dgp robiła mi pewna firma czy mogę to reklamować?czy rury był dobrze rozprowadzone, ze skrapla się w nich woda,?( znajomy tez ma na nieocieplonym poddaszu rury od dgp i wszystko jest ok )czy mogę palic w kominku jeżeli w rurze przed turbina jest woda? czy para nie uszkodzi turbiny jak najlepiej pozbyć się wody bez demontażu rur Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 17.01.2014 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Kominek oraz dgp robiła mi pewna firma czy mogę to reklamować? Koniecznie reklamować! czy mogę palic w kominku jeżeli w rurze przed turbina jest woda? czy para nie uszkodzi turbiny jak najlepiej pozbyć się wody bez demontażu rur To już jest problem Twojego wykonawcy - niech "główkuje" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 18.01.2014 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 czy mogę palic w kominku jeżeli w rurze przed turbina jest woda? zakładam, że turbina jest na prąd, prąd i woda nie idą w parze druga sprawa zapewne podnosisz wilgotność w chałupie ciekawy przypadek "gotowanie wody z kurzem" z DGP Koniecznie musisz to ogarnąć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 18.01.2014 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 to jest fajny sposób, trochę mniej grzeje, ale nie ma wody i kurzu coś za coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 18.01.2014 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Bez związku. Woda w tym systemie stanowi takie samo zagrożenie jak u założyciela wątku. Słabo ocieplone rozprowadzenie nie powinno zbyt długo pozostawać nieużywane. Trzeba je przynajmniej raz w tygodniu dobrze przedmuchać. Gkobe nie palił pewnie dłuższy czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gkobe 18.01.2014 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 dokładnie 3 miesiace kominek miał przerwy zauważyłem ze u znajomego rury od otworów w pomieszcxzeniach lekko idą do góry na poddaszu nie leżą poziomo oraz są jakby bardziej naprężone Najgorsze w tym wszystkim ze dałem się namówić wykonawcy żeby nie montować filtra, rura w środku miała już początki plesni (qwa taka znana firma a taką kiche odj....łą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts