Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

woda w rurach od dgp

gkobe

Recommended Posts

Witam

Mam mały problem, w rurach od dgp skropliła się woda, wełna w środku rury namokła i zrobiła się wielka plama na suficie.

Rury sa położone na nieocieplonym strychu, wiec pewnie to jest powodem tej awarii

Pytanie

Kominek oraz dgp robiła mi pewna firma czy mogę to reklamować?

czy rury był dobrze rozprowadzone, ze skrapla się w nich woda,?( znajomy tez ma na nieocieplonym poddaszu rury od dgp i wszystko jest ok )

czy mogę palic w kominku jeżeli w rurze przed turbina jest woda? czy para nie uszkodzi turbiny

jak najlepiej pozbyć się wody bez demontażu rur

Pozdrawiam

Gość Konto usunięte_12*
Kominek oraz dgp robiła mi pewna firma czy mogę to reklamować?

Koniecznie reklamować!

czy mogę palic w kominku jeżeli w rurze przed turbina jest woda? czy para nie uszkodzi turbiny

jak najlepiej pozbyć się wody bez demontażu rur

To już jest problem Twojego wykonawcy - niech "główkuje" :rolleyes:

czy mogę palic w kominku jeżeli w rurze przed turbina jest woda?

zakładam, że turbina jest na prąd, prąd i woda nie idą w parze

druga sprawa zapewne podnosisz wilgotność w chałupie

ciekawy przypadek "gotowanie wody z kurzem" z DGP

Koniecznie musisz to ogarnąć!

Bez związku. Woda w tym systemie stanowi takie samo zagrożenie jak u założyciela wątku.

Słabo ocieplone rozprowadzenie nie powinno zbyt długo pozostawać nieużywane. Trzeba je przynajmniej raz w tygodniu dobrze przedmuchać. Gkobe nie palił pewnie dłuższy czas.

dokładnie 3 miesiace kominek miał przerwy

zauważyłem ze u znajomego rury od otworów w pomieszcxzeniach lekko idą do góry na poddaszu nie leżą poziomo oraz są jakby bardziej naprężone

Najgorsze w tym wszystkim ze dałem się namówić wykonawcy żeby nie montować filtra, rura w środku miała już początki plesni (qwa taka znana firma a taką kiche odj....łą)