htb 22.01.2014 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 (edytowane) Albo w użytkowaniu. Oczywiście obstawiać możesz;)Ale jaki widzisz błąd w użytkowaniu ? że mieszkam w domu i drzwi sobie zamontowałem ? Edytowane 22 Stycznia 2014 przez htb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.01.2014 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Kominek to nie jedyne ogrzewanie. Podstawowe to grzejniki, kominek to tylko dopalacz, żeby obniżyć koszty ogrzewanie centralnego. Co do drzwi to tak jak piszesz, wszystkie są podcięte i nie powinny stanowić problemu, ale jednak cyrkulacja nie do końca działa prawidłowo Dlatego obstawiam że to błąd w projekcie. Do sądu projektanta..A ja Ci uwierzyłem ............Wielki szacun w stronę Branży......powiadam wielki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.01.2014 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Ale jaki widzisz błąd w użytkowaniu ? że mieszkam w domu i drzwi sobie zamontowałem ? Ja to bym powiedział za to oszustwo,że mieszkaj z zamontowanymi na swój wzór drzwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 22.01.2014 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Ale jaki widzisz błąd w użytkowaniu ? że mieszkam w domu i drzwi sobie zamontowałem ? W czym Ci zawinił projektant? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
htb 23.01.2014 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 W czym Ci zawinił projektant?Nie znam się na budownictwie. Ale np. w energetyce jak projektuję linię energetyczną to biorę pod uwagę że może spaść śnieg, może na linii osadzać się lód i wyliczam obciążenia żeby to wytrzymała nawet w ekstremalnych warunkach.. Więc analogicznie tutaj, projektując wentylację powinien uwzględnić to że w domu są drzwi w pomieszczeniach, które mogą zaburzać jej działanie. Ale nie wykluczone że to błąd developera, bo w doszukałem się w dokumentacji, że projektant sugeruje że na kominach powinni zostać zamontowane turbowenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 23.01.2014 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Witam. He ... a widziałeś chociaż jeden współczesny projekt domu, który oprócz wentylacji zawierał by również czerpnie powietrza dostarczające je (powietrze) do domu ? Bo ja nie ... A skąd niby ma się to powietrze w domu znaleźć skoro współczesna stolarka drzwiowa i okienna jest praktycznie idealnie szczelna ? O tym zapominają zarówno projektanci jak i budowlańcy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
htb 23.01.2014 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 A skąd niby ma się to powietrze w domu znaleźć skoro współczesna stolarka drzwiowa i okienna jest praktycznie idealnie szczelna ? O tym zapominają zarówno projektanci jak i budowlańcy. Pozdrawiam.A niby np. przez wywietrzniki montowane w ramach szczelnych okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.01.2014 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 A niby np. przez wywietrzniki montowane w ramach szczelnych okien Pokaz fotkę .Uszczelki nie kompletne to wiem,oddychanie okien Roto (bo je mam)połaci-owe to wiem,wywietrzniki!!!pokaż niech zobaczę to cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
htb 23.01.2014 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 (edytowane) Pokaz fotkę .Uszczelki nie kompletne to wiem,oddychanie okien Roto (bo je mam)połaci-owe to wiem,wywietrzniki!!!pokaż niech zobaczę to cudo.Spoko, mam na myśli coś takiego http://www.specjalista.info.pl/opis-budownictwo,klimatyzacja,wentylacja-bytom-14916# Zdjęcie numer 3 Edytowane 23 Stycznia 2014 przez htb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.01.2014 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Więc tak.Okna kup tak jak sobie to wy sieciowałeś(kuźwa co ja gadam).Turbowenty..........se załóż i śpij spokojnie.Forest dobrze Ci tłumaczy ale jak mnie wkręciłeś, mnie to wal...........i kalafiorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
htb 23.01.2014 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Więc tak.Okna kup tak jak sobie to wy sieciowałeś(kuźwa co ja gadam).Turbowenty..........se załóż i śpij spokojnie.Forest dobrze Ci tłumaczy ale jak mnie wkręciłeś, mnie to wal...........i kalafiorem. Ale po co te nerwy Okna już mam właśnie z takimi nawiewnikami. Ale chyba nie ma sensu ciągnąć już dalej dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.01.2014 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 To ty masz problem.Ktosie chciały Ci pomóc.To nie jest dyskusja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margod 23.01.2014 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 A niby np. przez wywietrzniki montowane w ramach szczelnych okien Proponuję obliczyć pole powierzchni wszystkich nawiewników, oraz pole powierzchni wszystkich kanałów wentylacyjnych i porównać te dane. Wujek Google podpowie ile m3/h "wyprowadza" z domu jeden kanał wentylacyjny o standardowych wymiarach. Rachunek musi się zbilansować - ile powietrza wywiewa, tyle nawiewa. Po to właśnie wykonuje się ekstra doprowadzenie powietrza do komika, aby nie zaburzyć pracy wentylacji. @htb ciesz się, że wieje Ci z wentylacji a nie z odpowietrzenia kanalizacji :) , bo i takie przypadki widziałem (czułem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
htb 23.01.2014 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 To ty masz problem.Ktosie chciały Ci pomóc.To nie jest dyskusja .Wiem że to ja mam i wiem że chcieli mi pomóc i częściowo pomogli za co jestem bardzo wdzięczny, zwłaszcza tobie @htb ciesz się, że wieje Ci z wentylacji a nie z odpowietrzenia kanalizacji , bo i takie przypadki widziałem (czułem). Z jednej strony masz rację, ale z drugiej jest średnio fajnie jak wchodzisz np. do garderoby lub łazienki a z wetylacji gwizda ci tak że mało łba nie urwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts