Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wyciszenie napędu podajnika ślimakowego kotła (RBR)

mark3k

Recommended Posts

• 1 year później...
  • Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam, otóż jestem nowym posiadaczem tego oto pieca z podajnikiem na ekogroszek :

8333e62749c297fda4c0713665cb.jpg8333e62749c297fda4c0713665cb.jpg

https://b.allegroimg.com/original/0ced43/8333e62749c297fda4c0713665cb

Chodzi o hałas jaki tworzy piec gdy zaczyna podawać węgiel w podajniku przez 3-4 sekundy, co roznosi hałas na cały dom po rurach i ścianach nawet słychać to na 1 piętrze w domu co jest bardzo uciążliwe.

Chciałbym wyciszyć/wytłumić pracę silnika który się załącza podczas podawania ekogroszku.

Zrobiłem zdjęcie podajnika technix SV200, który się uruchamia podczas podawania, tak wygląda :

strzałką zaznaczony silnik z wiatrakiem który się uruchamia podczas podawania.

podajnik strzalka.jpg

podajnik sv200 1.jpg

Szczegóły techniczne :

http://technix.net.pl/p,17,podajnik_slimakowy_sv200.html

Czy da radę wygłuszyć, wyciszyć jego pracę by nie było go słychać w domu, Jeśli tak poproszę o instrukcję jak to zrobić, do kogo się z tym udać , do jakiego specjalisty? Mogę poprosić namiary? Piec nie jest tani bo kosztował 8tys zł, więc wygłuszenie jest tutaj dla mnie bardzo istotną sprawą.

Pozdrawiam!