zielonooka 17.05.2004 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2004 No wlasnie, co o nich sadzicie, mnie zawsze krecily takie domy tylko czy jestem dosc odwazna ? Strasznie podoba mi sie coś w stylu Leona ... tylko Jestem prawie zdecydowana na taki dom w stylu nowoczesnym, pozdrawiam ( to moj 1-wszy post )jak sie zdecyduje na projekt i zaczne (kiedys tam) budowe to moze bedzie wiecej) pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arrton 17.05.2004 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2004 Gdybym nie był akurat na etapie podejmowania decyzji, i przez to na bieżąco z przeglądaniem wszelakich projektów to nie wiedziałbym o czym mówisz konkretnie. Dodawaj linki dla ścisłości. Dowiedz sie o warunki zagospodarowania przestrzennego. Nie zawsze można budowac takie domy, bo dach musi byc skośny, bo max. wysokość i inne takie. Takie domy fajne są, ale ja byłem kiedyś w jednym i nie urzekł mnie. Środek był równie nowoczesny - równie zimny, zgrywało się wszystko i estetycznie bez zarzutu, nawet funkcjonalnie nie wiele było tam niedopatrzeń, ale wrażenie jakieś takie mi pozostało niezazbytnie. Pozdr.tOMEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 17.05.2004 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2004 bardzo chetnie dolacze linka ale przyznam sie szczerze ze nie umiem tego zrobic:( a mi sie takie wnetrze surowe troszke podoba projekty urzekly mnie tez tym ze maja w srodku ogrod zimowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bosik 17.05.2004 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2004 Oto linki: http://www.archipelag.pl/projekty/projekt.php?cat=1010700&pid=198&form=simple&seek=;0;2;;;0;0;;;;;;;;;0;1&ExtraNavText=Fryderyk http://www.archipelag.pl/projekty/projekt.php?cat=1010700&pid=367&form=simple&seek=;0;2;;;0;0;;;;;;;;;0;1&ExtraNavText=Mario http://www.archipelag.pl/projekty/projekt.php?cat=1010700&pid=340&form=simple&seek=;0;2;;;0;0;;;;;;;;;0;1&ExtraNavText=Leon Piękne "domki" - cóż pomarzyć można... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 17.05.2004 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2004 Muszę wyznać, że mnie najbardziej urzekł Ksawery, w dalszej kolejności Piotr i Rafał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 17.05.2004 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2004 Cóż, projekty nie tylko dla odwaznych, ale i bogatych... Sam projekt 15 000zł. Ja mogę tylko popatrzeć.... i w zasadzie nie załuje, bo podoba mi się coś zgoła odmiennego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 18.05.2004 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 No właśnie, ceny projektów są z kosmosu i zastanawiam się, skąd one się biorą? Bo o ile forma ładna, to nie przesadzajmy, to nie są dzieła rewolucyjne nawet dla krajowej architektury, dodatkowo czerpiące pełnymi garściami z doświadczeń zachodu... Większość nie jest także skomplikowana konstrukcyjnie. Myślę, że to zwykłe żerowanie na kliencie. U nas niestety nowoczesne projekty podobają się wąskiemu gronu inwestorów, z reguły bardziej zamożnych, a więc można doić. Szkoda, bo IMHO powinny być pośród nich także domy dla przeciętnego Kowalskiego. Raziłyby mnie mniej, niż rząd "dworków" przemieszanych z "kolonialnymi" parterówkami na wielu osiedlach - ale to moje prywatne zdanie Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 18.05.2004 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Bosik dzieki za wstawienie linkow to po pierwsze a po drugie - cena tych projektow bierze sie z tad ze kazdy projekt typowy musi na siebie zarobic (dlatego kosztuje mniej niz indywidualny bo jest wielokrotnie sprzedawany) a widocznie te domy zadko sa kupowane albo moze wogole (az zadzwonie do archipelagu i sie spytam czy jakiegos Leona sprzedali ) i stad te 15 tys A wogole co myslicie o takich otwartych wnetrzach? jak np kuchnia na srodku domu nieoslonieta scianami - czy to bardzo niepraktyczne? pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 18.05.2004 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Hey Zielonooka, myślę, że na postwione przez Ciebie pytanie musisz sobie sama odpowiedzieć. Tj. czy potrafisz żyć z otwartą kuchnią. Bo jeśli raziłoby Cię jej nieuporządkowane wnętrze widziane np. z salonu lub klatki schodowej, a nie lubisz sprzątać natychmiast po każdym gotowaniu, czy innej czynności, to może nie warto koniecznie decydować się na taką kuchnię. Ewentualnie pewien nieporządek Ciebie nie razi, i możesz z tym żyć Wydaje mi się, że otwarta kuchnia jest nieco droższa w realizacji, bo chyba obliguje do zastosowania trochę lepszego wyposażenia (ale oszczędza się często na stole) i dobrze, acz nieuciążliwie działającej wentylacji (znów wydatek na np. wydajny ale i b. cichy okap). Otwarta kuchnia doskonale sprawdza się również u użytkowników, którzy nie gotują często w domu i u których kuchnia bardziej wygląda, niż służy... Serdeczne pozdrowienia P.S. U nas kuchnia jest otwarta szerokim przejściem na salon, abym mógł swobodnie rozmawiać z gośćmi podczas gotowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts