JUDAS 18.01.2014 02:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 (edytowane) Witam. Szukam, szukam i nie mogę odpowiedzi nigdzie znaleźć . Interesuję mnie bezprzewodowy wideodomofon , do 10-piętrowego , starego wieżowca , który będzie służył jako dzwonek do drzwi , jak i cyfrowy wizjer . Chciałbym aby osoba z którą mieszkam , miała dostęp do wyświetlania obrazu , z dźwiękiem lub nawet bez niego , aby zobaczyć co się dzieję za drzwiami, kiedy ktoś dzwoni . Ja na przykład , chciałbym również mieć taki dostęp , czy poprzez PC , laptopa , czy też notebooka ( pobór prądu ) . Kupiłem kamerę IP , ale leży nieużywana, jak się dowiedziałem, jakie procedury trzeba spełnić, żeby takie coś założyć w bloku , na klatkę schodową . Wiem, że istnieją takie wideodomofony , lecz nigdzie nie mogę ich znaleźć , proszę o pomoc . Funkcje typu otwieranie bramy i tego typu rzeczy, do domów jednorodzinnych mnie nie interesują, bo to wieżowiec Pozdrawiam. Edytowane 19 Stycznia 2014 przez Jarek.P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JUDAS 20.01.2014 02:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Nikt nic nie wie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 20.01.2014 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Witam. Jeśli chodzi o Wifi to może nie być tak fajnie jak sobie to myślisz. Domofon taki działa prawie jak router i połączenie się z nim w dziesiątego piętra poprzez zbrojenia ścian, plus same ściany i dodatkowe przeszkody jak zakłócenia urządzeń AGD itp może być niemożliwe. Fakt można się łączyć na duże odległości rzędu 2-3 km ale anteny muszą się "widzieć". Tak i tutaj.. Potrzeba by urządzenia które miało by antenę zewnętrzną na kablu, plus u ciebie podobny zestaw odbiorczy. Antena zamocowana na zewnątrz budynku tak by urządzenia nie miały przeszkód. Pozdrawiam Seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JUDAS 20.01.2014 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 a może ktoś podać link do kamery / wideodomofonu , który byłby odpowiedni , dla w/w przeze mnie funkcji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 20.01.2014 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Tanio pewnie nie będzie, ale : http://www.comelit.com.pl/katalog/9 http://www.mobotix.com.pl/page.php/1/0/show/1241/ Sama kamerka np : http://www.dipol.com.pl/oferta-monitoring-ip-sunell,4832.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JUDAS 20.01.2014 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 dzięki, poszukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
securitymarket.pl 07.04.2014 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 (edytowane) Pytanie mało konkretne. - jaki ma to być wideodomofon? tylko dla jednego konkretnego mieszkania czy dla całego bloku? - gdzie ma być kamera? Przy drzwiach do klatki (jeśli tak, to które to piętro) czy przy drzwiach do mieszkania? Czy są jakiekolwiek przewody? Zasilanie? - na jakiej zasadzie ma być przydzielany dostęp do wyświetlania obrazu „osobie z którą Pan mieszka”? chciałbym również mieć taki dostęp , czy poprzez PC , laptopa , czy też notebooka (pobór prądu) - rozumiem, że chciałby Pan aby cały wideodomofon działał bez prądu? - takich niestety nie ma Pozdr. Tomek [moderowano link reklamowy] Edytowane 7 Kwietnia 2014 przez Jarek.P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts