Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wideodomofon w bloku a podgląd na WIFI

JUDAS

Recommended Posts

Witam.

Szukam, szukam i nie mogę odpowiedzi nigdzie znaleźć .

Interesuję mnie bezprzewodowy wideodomofon , do 10-piętrowego , starego wieżowca , który będzie służył jako dzwonek do drzwi , jak i cyfrowy wizjer .

Chciałbym aby osoba z którą mieszkam , miała dostęp do wyświetlania obrazu , z dźwiękiem lub nawet bez niego , aby zobaczyć co się dzieję za drzwiami, kiedy ktoś dzwoni .

Ja na przykład , chciałbym również mieć taki dostęp , czy poprzez PC , laptopa , czy też notebooka ( pobór prądu ) .

Kupiłem kamerę IP , ale leży nieużywana, jak się dowiedziałem, jakie procedury trzeba spełnić, żeby takie coś założyć w bloku , na klatkę schodową .

Wiem, że istnieją takie wideodomofony , lecz nigdzie nie mogę ich znaleźć , proszę o pomoc .

Funkcje typu otwieranie bramy i tego typu rzeczy, do domów jednorodzinnych mnie nie interesują, bo to wieżowiec :)

Pozdrawiam.

Edytowane przez Jarek.P

Witam. Jeśli chodzi o Wifi to może nie być tak fajnie jak sobie to myślisz. Domofon taki działa prawie jak router i połączenie się z nim w dziesiątego piętra poprzez zbrojenia ścian, plus same ściany i dodatkowe przeszkody jak zakłócenia urządzeń AGD itp może być niemożliwe. Fakt można się łączyć na duże odległości rzędu 2-3 km ale anteny muszą się "widzieć". Tak i tutaj.. Potrzeba by urządzenia które miało by antenę zewnętrzną na kablu, plus u ciebie podobny zestaw odbiorczy. Antena zamocowana na zewnątrz budynku tak by urządzenia nie miały przeszkód.

Pozdrawiam Seba

• 2 months później...

Pytanie mało konkretne.

- jaki ma to być wideodomofon? tylko dla jednego konkretnego mieszkania czy dla całego bloku?

- gdzie ma być kamera? Przy drzwiach do klatki (jeśli tak, to które to piętro) czy przy drzwiach do mieszkania? Czy są jakiekolwiek przewody? Zasilanie?

- na jakiej zasadzie ma być przydzielany dostęp do wyświetlania obrazu „osobie z którą Pan mieszka”?

chciałbym również mieć taki dostęp , czy poprzez PC , laptopa , czy też notebooka (pobór prądu)

- rozumiem, że chciałby Pan aby cały wideodomofon działał bez prądu? - takich niestety nie ma :(

Pozdr.

Tomek

[moderowano link reklamowy]

Edytowane przez Jarek.P