Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

BUTZBACH Poland Sp. z o.o.

Karpin 86, 05-252 Dąbrówka

http://www.butzbach.com.pl

Chodząc z żoną po terenie targów zobaczyliśmy naprawdę ładne przesuwane drzwi balkonowe szerokości 270 cm.

Przedstawiciele firmy zaprosili nas do środka do stołu.

Były soczki, kawki, ciasteczka i tym podobne pierdółki. Wesołe gadki o budowaniu i zaletach ich okien vs nędzna konkurencja.

Pobrali kontakty, adresy, telefony i inne namiary. Przedstawiciel miał się zgłosić niezwłocznie do Państwa żeby wziąć wymiary i dać kompleksową ofertę.

I co? Ano nic.

Proszę tą wiadomość potraktować jako ostrzeżenie.

Jeżeli ktoś sobie w Was robi jaja zanim zacznie współpracę nie wchodźcie z nim w układy.

Pozdrawiam

https://forum.murator.pl/topic/1866-s%C5%82owno%C5%9B%C4%87-firmy-butzbach-poznanej-na-targach-murator-expo/

Drzwi balkonowe przesuwane o szerokości podanej przez Ciebie - jest to bardzo trudne do wykonania - stąd prawdopodobnie unik firmy. "Robią" okna w systemie KOMMERLING - a jest to bardzo dobry system, umożliwający wykonanie wielu ponadwymiarowych okien i drzwi balkonowych - niemożliwych do wykonania w większości innych systemów.

Trzeba zwrócić uwagę na to że szyba będzie bardzo ciężka a przy takiej szerokości dolna rama skrzydła może się ugiąć [od ciężaru szyby] do dołu i będą kłopoty z eksploatacją. Żeby to wykonać z PVC to trzeba zastosować szerokie ramy i solidne usztywnienie w ramach. Będzie drogie. Powinny być też trzy rolki dwie na skrajach i jedna w środku szerokości.

Nie wiem czy nie lepiej byłoby to zrobić z aluminium - znacznie sztywniejsze i lżejsze.

Nie mówię, że to jest proste.

Ale niech nie zawracają głowy jak to szybko ktoś przyjedzie i wymierzy i zrobi wycenę.

Jak w końcu przystaliśmy na wizytę kogoś i ten ktoś nie przyjechał to tak jakby nas olał totalnie i nasz czas, który poświęciliśmy czekając na niego.

Prawda jest taka, że nie oni są dla mnie tylko ja dla nich, więc powinni chociaż być słowni.

Niekoniecznie ich chcę widzieć jako wykonawców w moim domu, choć przyznaję drzwi były efektowne i się nam podobały.

Pozdrawiam

• 7 months później...

Jadąc do Białegostoku wstąpiłem do firmy.

Odzew był natychmiastowy. Mam już zrobione pomiary.

Pan sprzedawca stwierdził, że gdyby każdy miał tak zoptymalizowane okna jak ja, to musiałby zmienić branżę.

Wyliczył wszystko, ale nie chciał podać przez telefon kwoty i zasuwa jakieś bzdurki o cenie w zależności od tego kiedy się zdecyduję na zakup.

A nie wie o tym, że trafił na repa z ponad 10 letnim stażem, choć w medycynie (ale to jest też niełatwy rynek).

Ale firma się zrehabilitowała szybkim odzewem po mojej wizycie. Może po targach mieli nawał roboty.

• 3 months później...

Mnie też zainteresowały te ich drzwi przesuwne (mam podobne w projekcie mojego domu). Ja wysłałem im zestawienie okien do wyceny w środę i na razie zero odzewu.

W ogóle wysłałem mailem prośbę o wyceny okien do 4-ech firm. i jeszcze więźby też do paru producentów. Jak do tej pory odpowiedź dostałem (w sobotę) od 2-óch więźb. Ze strony producentów okien cisza. A podobno okniarze zabijają się o klientów.

Znajoma, która szuka ekipy do stanu surowego mówi też że trzeba tydzień czekać na wycenę roboty, dzwonić i się przypominać itepe.

A podobno straszny zastój w tym budownictwie. Możę to standard i norma, ale ja sam pracuję w "usługach" i współpracuję z kilkoma firmami. Ja muszę być dla tych firm gotowy na każde wezwanie, miły, chętny do pracy, uczynny i pozytywnie nastawiony itepe tralala.

Z kolei cały czas spotykam się z olewką ze strony ludzi, którzy mieliby pracować dla mnie i brać ode mnie moje ciężkozarobione pieniądze. Zaczęło się od agencji nieruchomości, potem notariusze, no a teraz okniarze. Kiedy to się wreszcie skończy? Wiem, wiem... tak na prawdę, to dopiero początek

:grin: Podaj rejon Polski gdzie działasz.

Z tymi oknami i drzwiami przesuwanymi jest tak, że na ogół z uwagi na krysys producenci okien mają materiały na składzie na typowe wyroby [ograniczony stan kasy]. Na takie bajery jak przesuwane nie mają ani profili ani okuć. Do tego zaczął się sezon i wybierają typówki.

Dlatego pytam o rejon bo są firmy co takie rzeczy robią.

Najlepiej się zgłaszać do form "matek - tych co rozprowadzają profile", onie wiedzą najlepiej kto może takie drzwi zrobić.

• 5 years później...

Miałem okazję współpracować z firmą Butzbach z Karpina, zapraszam do obejrzenia efektów.

http://www.butzibach.com.pl/index.html

Zero obsługi po montażowej i serwisowej

Pozdrawiam

• 1 month później...