madz123 18.01.2014 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Witam, Mam sytuację, ze odcinek około metra w garażu przy wjeździe jest wąski (ok 240cm), brak węgarków. Dopiero później garaż się rozszerza. Wynika to z konieczności filara podtrzymującego taras nad garażem. Całość już wykonana, więc zmiany niestety nie są możliwe. 1) Jakiej firmy brama garażowa segmentowa pozwoli zachować jak najszersze lustro wjazdu (z tego co zauważyłem Wiśniowski wymaga 11cm z każdej strony, Hormann 9cm - ale może da się ten wymiar jeszcze zmniejszyć? 2) Kolor - elewacja w części gdzie będzie brama będzie wykonana z klinkieru (przypuszczalnie o kolorze ceglastym lub lekko ciemniejszym). Czy ktoś ma może podobną sytuację i byłby w stanie wysłać zdjęcie jak to wygląda? Bo zastanawiam się nad kolorem - wydaje mi się, że złoty dąb nie będzie pasował.. Rozważam jeszcze Cherry (Letnia Wiśnia) lub kolor biały - ale żaden z kolorów mnie nie przekonuje . Dziękuję za pomoc. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 18.01.2014 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 WYdaje mi się, że ze względów konstrukcyjnych te wymiary będą we wszystkich firmach podobne. Na Twoim miejscu udałbym się na rozmowę do jakiejś typowo bramiarskiej firmy - będą mieli największe doświadczenie. Nie jestem pewien, ale czy brama uchylna nie ma ciut mniejszych ościeżnic.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts