JK2010 19.01.2014 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Pytanie jak w temacie. Pewnie wydaje się to śmieszne. Ale na oknach od wschodu mam warstwę lodu. Wiem, że pada deszcz a na zewnątrz jest minus 3. Ale znajomy odwiedzający budowę stwierdził, że to wina okien i że świadczy to że przepuszczają zbyt wiele ciepła. Mam okna trzyszybowe. Wydaje mi się to nielogiczne, ale przy końcówce budowy i różnych rzeczach wychodzących niespodziewanie w trakcie mam już kociokwik w głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 19.01.2014 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Lód jest od środka czy na zewnątrz?Jak na zewnątrz - to dlatego, że jest zima. Zimą bywa zimno i pojawia się lód...Jak od wewnątrz a dom ogrzewany - coś jest bardzo niedobrze! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 19.01.2014 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Pytanie jak w temacie. Pewnie wydaje się to śmieszne. Ale na oknach od wschodu mam warstwę lodu. Wiem, że pada deszcz a na zewnątrz jest minus 3. Ale znajomy odwiedzający budowę stwierdził, że to wina okien i że świadczy to że przepuszczają zbyt wiele ciepła. Mam okna trzyszybowe. Wydaje mi się to nielogiczne, ale przy końcówce budowy i różnych rzeczach wychodzących niespodziewanie w trakcie mam już kociokwik w głowie. Powiedz znajomemu żeby się puknął w dynkę, bo to akurat świadczy że w ogóle ciepła nie przepuszczają skoro szyba zewnętrzna ma -3stC ale jak ten lód od środka to faktycznie problem albo z oknem, albo z montażem wrzuć jakie foty okienek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JK2010 19.01.2014 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Lód na szybie zewnętrznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.01.2014 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Lód na szybie zewnętrznej. Tak jak Ci powiedział Profesor.Przyjedź do mnie .Padało jakieś zamarzające gówienko z góry to się lodowisko falowane zrobiło.Z upływem czasu grzejniki pod nimi siakoś tą robotę wolno ale zrobiły i szyby znów są bez lodowiska.Mowa jest o oknach połaci-owych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesz 19.01.2014 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 akurat 3-szybowe tak maja. Po prostu izoluja b. dobrze i zewnetrzna szyba dostaje malo ciepla jesli w chalupie nie jest juz grzane normalnie wiec wszystko w porzadku obecnie mamy marznaca mzaweczke i sliczne lodowisko na drogach nie raz jeszcze na 3-szybowych zobaczysz szron od zewnatrz gdzie na 2szybach u sasiadow go nie bedzie, ale to oznacza tylko ze wiecej ciepelka zatrzymales w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 19.01.2014 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Wydawało mnie się że teoria cieplika została już dawno zdyskredytowana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.01.2014 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Wydawało mnie się że teoria cieplika została już dawno zdyskredytowana ? Dawno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 19.01.2014 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 ..... na oknach od wschodu mam warstwę lodu. Wiem, że pada deszcz a na zewnątrz jest minus 3. Ale znajomy odwiedzający budowę stwierdził, że to wina okien i że świadczy to że przepuszczają zbyt wiele ciepła....... Śmieszne - "fajnych" masz znajomych to normalne zjawisko przy dzisiejszej aurze - zobacz jak jest u mnie Pozdrawiam i oby tylko takie były pytania. ps.okno wschodnie - data i godzina zgodna temp na zewnątrz ujemna wewnątrz +22*C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JK2010 25.01.2014 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Mam jednak problem z oknami, a właściwie jednym. Mianowicie od wewnątrz między ramą okna a skrzydłem okna na gumowej uszczelce tworzą się kryształki lodu na długości ok. 10cm. Po usunięciu kryształków w tym miejscu ewidentnie "ciągnie" zimnem. O czym to świadczy? Czy wystarczy tylko regulacja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 25.01.2014 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Pytanie jak w temacie. Pewnie wydaje się to śmieszne. Ale na oknach od wschodu mam warstwę lodu. Wiem, że pada deszcz a na zewnątrz jest minus 3. Ale znajomy odwiedzający budowę stwierdził, że to wina okien i że świadczy to że przepuszczają zbyt wiele ciepła. Mam okna trzyszybowe. Wydaje mi się to nielogiczne, ale przy końcówce budowy i różnych rzeczach wychodzących niespodziewanie w trakcie mam już kociokwik w głowie. wlasnie pakiety 3 szybowe tak maja ze potrafia sie zalodzic, chodzi o to ze tak malo przepuszczaja ciepla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts