franelka1 19.01.2014 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Witam, moje pytanie dotyczy zapisu w warunkach przyłączenia prądu, gdzie jest napisane "szafka pomiarowa nad złączem kablowym w linii ogrodzenia". Mam już postawioną szafkę, ale po jej postawieniu gmina nakazała, aby stawiając ogrodzenie trochę ściąć go na rogu, gdzie stoi szafka, przez co ewidentnie znajdzie się ona poza ogrodzeniem. Czy tak może być? Czy też taki zapis jak powyżej oznacza, że szafka powinna być przestawiona i znaleźć się faktycznie w ogrodzeniu (ale wtedy na terenie mojej działki)? Kto wtedy powinien przestawić szafkę? Czy też należy ten zapis interpretować, iż szafka ma być w granicy działki i wszystko jest ok? Muszę to wyjaśnić zanim zrobię docelowe ogrodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 21.01.2014 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 (edytowane) Witam, moje pytanie dotyczy zapisu w warunkach przyłączenia prądu, gdzie jest napisane "szafka pomiarowa nad złączem kablowym w linii ogrodzenia". Mam już postawioną szafkę, ale po jej postawieniu gmina nakazała, aby stawiając ogrodzenie trochę ściąć go na rogu, gdzie stoi szafka, przez co ewidentnie znajdzie się ona poza ogrodzeniem. Czy tak może być? Czy też taki zapis jak powyżej oznacza, że szafka powinna być przestawiona i znaleźć się faktycznie w ogrodzeniu (ale wtedy na terenie mojej działki)? Kto wtedy powinien przestawić szafkę? Czy też należy ten zapis interpretować, iż szafka ma być w granicy działki i wszystko jest ok? Muszę to wyjaśnić zanim zrobię docelowe ogrodzenie. Rozumiem, że zdanie: "...ewidentnie znajdzie się ona poza ogrodzeniem." oznacza na zewnątrz ogrodzonej działki? Jeśli tak, to specjalnie się tym nie stresuj - przecież szafkę ZK i pomiarową stawiał i odbierał Zakład Energetyczny, co prawda nie było jeszcze ogrodzenia, ale jeśli tylko nie będzie ona przed płotem (wewnątrz działki), to nie myślę, żeby mieli zastrzeżenia. Głównie chodzi o to, żeby dostęp do szafki był możliwy bez wchodzenia na Twój teren - bez przekraczania ogrodzenia (jak np "zapomnisz" zapłacić za prąd i będą chcieli odłączyć). Edytowane 21 Stycznia 2014 przez przemo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franelka1 23.01.2014 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Rozumiem, że zdanie: "...ewidentnie znajdzie się ona poza ogrodzeniem." oznacza na zewnątrz ogrodzonej działki? No właśnie na zewnątrz, z 5 m od ogrodzenia. Urząd każe nam ściąć róg ogrodzenia z powodu drogi dojazdowej do osiedla biegnącej obok działki, aby zapewnić lepszą widoczność jadącym nią samochodom. Przekazałam stanowisko Urzędu do PGE dwa lata temu, ale nie zareagowali. Rozumiem, że nie mam się co martwić, tylko stawiać ogrodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 04.02.2014 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 To niech od Ciebie miasto łaskawie odkupi teraz narożnik działki i na swój koszt przestawi Wam szafkę, załatwi papiery, geodetę, itp itd Witam, moje pytanie dotyczy zapisu w warunkach przyłączenia prądu, gdzie jest napisane "szafka pomiarowa nad złączem kablowym w linii ogrodzenia". Mam już postawioną szafkę, ale po jej postawieniu gmina nakazała, aby stawiając ogrodzenie trochę ściąć go na rogu, gdzie stoi szafka, przez co ewidentnie znajdzie się ona poza ogrodzeniem. Czy tak może być? Czy też taki zapis jak powyżej oznacza, że szafka powinna być przestawiona i znaleźć się faktycznie w ogrodzeniu (ale wtedy na terenie mojej działki)? Kto wtedy powinien przestawić szafkę? Czy też należy ten zapis interpretować, iż szafka ma być w granicy działki i wszystko jest ok? Muszę to wyjaśnić zanim zrobię docelowe ogrodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts