Wciornastek 17.12.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Jak zawsze mogą być różne rozwiązania. A może ktoś ma fotkię lub wie gdzie na Forum jest coś więcej o takim stelażu do baterii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 18.12.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 każda wanna ma miejsce które producent wskazuje jako miejsce przeznaczone na baterię, rzadko jest to narożnik wanny prostokątnej bo to osłabia konstrukcję wanny, może się zdarzyć że jak oprzesz się o baterię akryl pęknie - odradzam takie rozwiązanie, pozatym warto się zapytać producenta czy nie stracisz gwarancji montując baterię w miejscu do tego nieprzeznaczonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 22.01.2008 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 przepraszam ale hydraulik bredzi, odpowiadając wiekszość wanien ma miejsce zalecane przez producenta do zamontowania baterii i tylko tam należy montować, jeżeli nie ma takiego miejsca to lepiej zamontować ścienną, jak już ma byc na półce to powinien to zrobić dobry fachowiec bo jest to bardzo kłopotliwe w montażu jak i w późniejszym serwicie, czasami lepiej sie zastanowić dwa razy niż pchać się z baterią na półkę. Kanton jeśli gdzieś tu jesteś, to powiedz dlaczego nie pchać się z baterią na półkę? Wydaje mi się, że to bezpieczniejsze niż wiercić dziury w akrylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 23.10.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Poniżej dwie wersje wizualizacji mojej łazienki wykonane przez Brazę miniaturki: http://www.empikfoto.pl/albumy31/15755/615799/thumbs/21398292_827ac4b4bcc509a5med.jpghttp://www.empikfoto.pl/albumy31/15755/615799/thumbs/21398293_701d792d0533c38e.jpg Będzie prawdopodobnie wersja z mozaikową wanną, ale to w tej chwili nieistotne. Planuję wannę prostokątną, z odpływem na środku, 180 cm, ale o stosunkowo niewielkiej pojemności, ponieważ założenie kanalizacji odsuwa się gminie w nieodgadnioną przyszłość Myślałam o takiej: http://www.123armatura.pl/Produkty/Riho/Wanna-prostokatna-Riho-PEGAS-BC16-180x80cm_4095.html http://www.123armatura.pl/prod/39/4095-1-1.jpg Jaką powinnam zaplanować baterię? Wanna ma przewężenie na środku i wylewka baterii montowanej do ścianki kolankowej może być za krótka Wycinać otwory w wanne? Myślałam o czymś takim: http://www.kfa.pl/_img_produkty/big/1624.jpg ale jak coś się zepsuje to będzie bardzo trudny dostęp przez drzwiczki rewizyjne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 23.10.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Też mamy baterię trójotworową. Żeby w razie czego było dojście do wężyków i baterii, zamontowana jest nie na środku wanny, ale na krótszym boku. Na dole jest wejście rewizyjne, a wąż słuchawki wchodzi do "wanienki" plastikowej, która jest włożona przed obudowaniem wanny, żeby nie piłował po betonie, a ewentualne wycieki nie wsiąkały w beton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 23.10.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 O tej misce już czytałam i pewnie też tak zrobimy, tylko ja chciałam baterię na środku, lubię symetrię, no i wanna ma być dwuosobowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 23.10.2008 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Ale jak ją wstawisz na środku, to nie będzie możliwości dojścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 23.10.2008 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Ale jak ją wstawisz na środku, to nie będzie możliwości dojścia Właśnie, stąd wątek, może ktoś ma jeszcze jakiś patent W sumie jak zmienię model wanny i dam baterię na ścianę to też nie będzie dojścia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 23.10.2008 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Jak będzie na ścianie, to nie będzie ryzyka, że wąż się przetrze, albo poluzuje, bo będzie na wierzchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 23.10.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Też mamy baterię trójotworową. Żeby w razie czego było dojście do wężyków i baterii, zamontowana jest nie na środku wanny, ale na krótszym boku. Na dole jest wejście rewizyjne, a wąż słuchawki wchodzi do "wanienki" plastikowej, która jest włożona przed obudowaniem wanny, żeby nie piłował po betonie, a ewentualne wycieki nie wsiąkały w beton. Super pomysł! Szkoda, że nie wpadłem na to... A poza tym moj fachowiec tak wycinal otwory, że jest peknięcie w płytce i tak musi byc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 23.06.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Kupiłam baterie trojotworowa i chcialam zamontowac ja na połce (15cm) która robie wokół wanny ale jak przymierzyliśmy baterie to wychodzi ona za nisko poniewaz wanna ma dosc szeroki rant i polka mialaby wchodzic pod ten rant a nie równo z wanna. Wymysliłam wtedy ze polke od strony sciany zrobie na równi z rantem ale wtedy okazało sie ze wylewka jest dosc krótka i woda lecialaby bezposrednio po sciance wanny....no to trzecie rozwiązanie jest takie aby umiescic baterie na wannie....czy sprawdzi sie takie rozwiązanie czy lepiej zamontowac na tej połce???? Co mam robic????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 23.06.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Baterie trojotworowa mozna zamontowac w polce za wanna , badz tez w samej wannie . Oczywiscie o ile szerokosc gornej czesci wanny na to pozwala . Musi byc jednak przewidziana rewizja , bo wezyki elastyczne baterii potrafia "strzelic" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 24.06.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Dziękuje za odpowiedz. Montujemy na wannie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 24.06.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Ja zamontowałem baterię używając sztywnych rurek (produkuje takie min KFA z gwintem M10), wężykom pod wanną zdecydowanie nie wierzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 28.07.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Niesmiało proszę o fotki baterii zamontowanej na półce przy wannie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 28.07.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Niesmiało proszę o fotki baterii zamontowanej na półce przy wannie . mówisz i masz bateria Ferro Padwa http://images47.fotosik.pl/168/89893cec9dc8bd2emed.jpg http://images41.fotosik.pl/163/b682fb5f8df7f500med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 28.07.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Dzięki Mam dylemat co do podłączenia baterii. Myślałam, żeby dać ją na dłuższej ścianie, ale nie za bardzo będzie w razie potrzeby dostęp. Na rysunku zaznaczone opcje możliwe do realizacji (te czerwone kółeczka, niebieska to wanna, która bedzie obudowana): http://img526.imageshack.us/img526/4391/azienka.png Jak będzie Waszym zdaniem ładniej i funkcjonalniej? Wanna będzie pod oknem dachowym, lekko wpuszczona w podłogę, zeby można było stanąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 28.07.2009 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 stawiam na dłuższą ścianę :)będzie bardziej "pod ręką" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 28.07.2009 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 stawiam na dłuższą ścianę :)będzie bardziej "pod ręką" tylko co z dostępem w razie awarii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 28.07.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 no tak - doopa inna kwestia - słuchawka z chowanym wężem - warto pomyśleć nad sposobem usuwania wilgoci, która się pojawi od mokrego węża. U siebie zamontowałem rynnę, która odprowadzi wodę w pobliże kratki rewizyjnej, dodatkowo ułożyłem płytki ze spadem, tak aby woda wypłynęła poza obudowę wanny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts