cieszynianka 03.09.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Zapytaj hydraulika: http://forum.muratordom.pl/hydraulik-do-uslug,t7285.htm?highlight=hydraulik http://forum.muratordom.pl/hydraulik-sie-uzewnetrznia-pytajcie-jak-bede-umial-to-odp,t118095.htm?highlight=pytajcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wazniak_ 04.09.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 dziękuje jestem nowy, a ta informacja jest bardzo cenna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amatlea 04.09.2009 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Nie jestem hydraulikiem, ale mi sie wydaje, że powinno to wszystko razem działać. Proponuję zapytać w miejcu w którym będziesz to zamawiać - to najłatwiejsze rozwiązanie. A do zestawu prysznicowego jaką baterię planujesz? Nie lepiej wziąć jedną baterię wannowo-prysznicową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wazniak_ 07.09.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 generalanie pewnie ze latwiej ale widzialem podobne rozwiazanie na zywo i bardzo przypadlo mi do gustu, stad pytanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 20.10.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Ta druga ma tę zaletę, że wąż prysznica się nie "majta" coś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 20.10.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 witaj!małem taki sam dylemat jak ty. kazałem zrobić hydraulikom podejście pod na wannową , jednak jak zobaczyłem w sklepie wannę akrylową to nie wzbudziła mojego zaufania i kazałem przerobić na naścienną- czy postąpiłem słusznie to nie wiem jeszcze bo nie korzystam z niej jeszcze. być może są wanny akrylowe jakies inne ale w tej która wybrała żona trzeba by samemu wiercić otwór na baterię.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 21.10.2009 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 ja mam obok wanny http://images47.fotosik.pl/75/b26353f8e6951b28med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 21.10.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 A czy można zrobić tak, że bateria i wylewka są ze ściany a sama słychawka w obudowie wanny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 21.10.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 oczywiście na zdjęciu masz Ferro Padwa - zestaw 3 otworowy - montujesz gdzie ci pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 21.10.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Ale chodzi mi o to że całość wychodzi ze ściany pionowej, czyli podtynkowo, a tylko słuchawka i wąż w obudowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 21.10.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Pamiętaj tylko, abyś zrobił sobie jakiś dostęp np. do węża celem jego wymiany... oraz aby woda nie ściekała Ci z prysznica do srodka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 21.10.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 A jak takie baterie nawannowe są podłączone do rur z wodą?Jak typowymi wężykami to jestem zdecydowanie za baterią naścienną (taką akurat mam). Ryzyko pęknięcia spore, a wymiana problematyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 21.10.2009 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Ja u siebie podłączyłem sztywnymi zakończonymi z jednej strony gwintem M10 (KFA min. to produkuje). piterazim, fotka normalnie jakby zrobiona u mnie w domu, wanna prawie identyczna, bateria bardzo podobna . Ja mam dodatkowo nad wanną okno dachowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bestisz 21.10.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Ostatnio dręczył mnie problem podobny ale niestety żona postawiła mnie przed faktem dokonanym i zakupiła sobie baterię nawannową firmy Kohlman. Nie powiem baterie wykonane rewelacja. Zawory, odlewy i chromy na szczytowym poziomie. Zresztą cena bliska 1.000zł też nie jest mała. Z racji tego że chciałem mieć dostęp do baterii zamontowałem wszystkie elementy na 15mm blacie z drewna merbau a dopiero ten blat w formie kasety wsadziłem w obudowę wanny. Zalety takie że wyjmuję całą kasetę z elementami baterii i nie muszę rozcinać fugi czy uszkadzać w jakiś sposób glazury. Po drugie jeżeli ktoś ma elementy drewna w łazience to taki kawałek egzotycznej deseczki i chrom bardzo fajnie ożywiają wannę i wyglądają klasowo. Przed instalacją napisałem do kilku osób z forum u których na zdjęciach zauważyłem jak bateria na wannowa stoi zamontowana na boku wanny pod ścianą. Pytałem jak ludzie mają rozwiązany problem wglądu - rewizji do baterii. 100% ludzi odpowiedziało mi że po prostu nie ma dostępu. Przyszedł hydraulik i zamontował gdzie chcieli. Potem glazurnik opłytkował i tyle. Jedna osoba napisała "jak zacznie się lać to mąż będzie się martwił" Co wyrywać wannę albo walić jej obudowę? Paranoja!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 22.10.2009 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 co do pęknięcie wężyków to nie ma u mnie żadnego problemu - w pobliżu baterii jest duży otwór rewizyjny. Po założeniu mozaiki wyciąłem płytki razem z płytą gk i powstała "otwieralna" obudowa, potem wystarczało włożyś element w swoje miejsce, zamiast fugi mam silikon Co do patentu z drewnianym blatem - po prostu genialny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 22.10.2009 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Ostatnio dręczył mnie problem podobny ale niestety żona postawiła mnie przed faktem dokonanym i zakupiła sobie baterię nawannową firmy Kohlman. Nie powiem baterie wykonane rewelacja. Zawory, odlewy i chromy na szczytowym poziomie. Zresztą cena bliska 1.000zł też nie jest mała. Z racji tego że chciałem mieć dostęp do baterii zamontowałem wszystkie elementy na 15mm blacie z drewna merbau a dopiero ten blat w formie kasety wsadziłem w obudowę wanny. Zalety takie że wyjmuję całą kasetę z elementami baterii i nie muszę rozcinać fugi czy uszkadzać w jakiś sposób glazury. Po drugie jeżeli ktoś ma elementy drewna w łazience to taki kawałek egzotycznej deseczki i chrom bardzo fajnie ożywiają wannę i wyglądają klasowo. Przed instalacją napisałem do kilku osób z forum u których na zdjęciach zauważyłem jak bateria na wannowa stoi zamontowana na boku wanny pod ścianą. Pytałem jak ludzie mają rozwiązany problem wglądu - rewizji do baterii. 100% ludzi odpowiedziało mi że po prostu nie ma dostępu. Przyszedł hydraulik i zamontował gdzie chcieli. Potem glazurnik opłytkował i tyle. Jedna osoba napisała "jak zacznie się lać to mąż będzie się martwił" Co wyrywać wannę albo walić jej obudowę? Paranoja!! Nieprawda, niektórzy mają, w tym wątku pokazują: http://forum.muratordom.pl/baterie-lazienkowe-jakiej-f-my,t130863.htm?highlight=plastikowa%20wanienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_a 30.12.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Cześć tym razem mam pytanie odnośnie baterii wannowych. Wstępnie wybrałam sobie taką oto baterię: link sytuację w łazience mam taką, że wanna z jednej strony jest do samej ściany, a z drugiej strony (krótki bok) jest jeszcze między wanną i ścianą 20cm półka z glazury. Pytanie, czy taką baterię mozna montować wyłącznie na wannie, wycinająć dziury w wannie, czy można ją zamontować na tych płytkach między wanną a ścianą ? (oczywiście przy założeniu, że wylewka sięgnie i będzie wlewać wodę do wanny, a nie na jej rant ) z góry bardzo, bardzo dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 30.12.2009 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Baterie można zamontować na wannie oraz w polce z glazury . Ten rodzaj baterii wymaga rewizji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 30.12.2009 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Rewizja konieczna, żeby w wypadku awarii nie pruć łazienki. Można pod zwisające węże podłożyć plastikową wanienkę, która w razie potrzeby zgromadzi kapiącą wodę, np, tak: http://images39.fotosik.pl/98/7f5e9b848292dedcmed.jpg http://images44.fotosik.pl/103/10f6c9e429f1db2fmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadekO 31.12.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Moi hydraulicy powiedzieli, że nie zamontują mi takiej baterii bo z nimi są ciągłe kłopoty. Może i wyglądają ładnie, ale są niepraktyczne i co chwile trzeba wymieniać wężyki. Poza tym woda spływa właśnie po wężykach i rozwiązanie z wanienką pewnie trzeba będzie zastosować. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na zwykłą baterię ścienną mimo, że taka 3 - elementowa była "marzeniem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts