Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Baterie wannowe , bateria nawannowa - wątek zbiorczy

daniel13

Recommended Posts

• Odpowiedzi 319
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W dotychczasowym mieszkaniu mam zakupione z pełną swiadomoscią jakies noname-y zakupione w OBI. Byliśmy na dorobku, mieszkanie maiło byc przejściowe itp. - O dziwo do dzis wszystkie super sie sprawdzają ( 6 lat)- a najlepiej bateria natryskowa - istna podróbka Hans Grohe- kupując ją wtedy nawet nie wiedzielismy ze jest na ich wzór robiona. Teraz kupię cos pewniejszego - bo wydaje mi sie ze mieliśmy po prostu szczęscie- ale faktem jest ze orginalna bateria natryskowa hasn Grohe będąca w użytkowaniu teściów - poraniła mi dłoń- takie sie porobiły zadziory na słuchawce z odchodzącej powłoki- "chromowej" - a jak widze to nie wyjątek.

• 1 month później...
A moze sprobuj baterii naplywowo-przelewowej :D .Cena posrednia pomiedzy scienna a nawannowa,bat. prawie niewidoczna ,wiec pasuje do wszystkiego i nie ma o co tylkiem zahaczyc przy wchodzeniu, wychodzeniu z wanny . Np. Kludii ser.Mega - Mix, Rotexa-Multi, -Tipp, -2000.

A moze sprobuj baterii naplywowo-przelewowej :D .Cena posrednia pomiedzy scienna a nawannowa,bat. prawie niewidoczna ,wiec pasuje do wszystkiego i nie ma o co tylkiem zahaczyc przy wchodzeniu, wychodzeniu z wanny . Np. Kludii ser.Mega - Mix, Rotexa-Multi, -Tipp, -2000.

Jak to wygląda - już sobie znalazłem w googlu, a jak się to sprawuje w praktyce? Napełnianie wanny OK, ale np. wody do wiaderka od mopa już się inaczej jak słuchawką od prysznica nie naleje?

A właśnie - jak do tego jest podłączony prysznic? Bo ze znalezionych zdjęć mi nijak nie wynika.

J.

Jak to wygląda - już sobie znalazłem w googlu, a jak się to sprawuje w praktyce? Napełnianie wanny OK, ale np. wody do wiaderka od mopa już się inaczej jak słuchawką od prysznica nie naleje?

A właśnie - jak do tego jest podłączony prysznic? Bo ze znalezionych zdjęć mi nijak nie wynika.

Napelnianie wiadra moze odbywac sie za pomoca "sluchawki", wyciaganej wylewki baterii umywalkowej itd.nie koniecznie z lazienki ale np. w kuchni. Mysle , ze nie jest akurat konieczne napelnianie wiadra z kurka wanny :lol: .Chociaz jak sie uprzesz to i z tej baterii tez napelnisz, bo woda wylewa sie calkiem solidnym sikiem i nie leci po sciance :lol: :lol:

Prysznic jest podlaczony do baterii / element wewnetrzny/ czyli waz prysznica wychodzi w murku wanny, wychodzi ze sciany, wychodzi z obrzeza wanny / do wyboru / natomiast przelacznik sluchawka-wylewka znajduje sie w zewnetrznym elemencie baterii - guziczek, pociagniecie lub wcisniecie pokretla - wszystko zalezy od modelu.Baterie maja termostaty, wiec nawet jak Ci wystygnie woda w wannie , to palcem u nogi dolejesz sobie cieplej wody, nie przerywajac przy tym lektury.

pozdrawiam

A jak jest ze stabilnościa umocowania takiej baterii na wannie akrylowej. Fachowcy trochę straszą że może się to troszeczke ruszać i po pewnym czasie źle wygląda lub nawet się rozszczelnia podłączenie.

Windows prawda :)

Oczywiście, jak się za taką baterię będziemy łapać przy wstawaniu, fzy na niej siadać, to różnie może być, ale przy normalnie użytkowanej nic nie ma prawa się stać.

Również mam baterię sztorcową mocowana do wanny akrylowej, już prawie cztery lata stoi i jest OK.

J.