Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Baterie wannowe , bateria nawannowa - wątek zbiorczy

daniel13

Recommended Posts

Ja też mam baterię mocowaną za wanną i używamy jej 2 miesiące ,a już nam się rozszczelniła i prysznic trzeba odkładać do wanny ,aż woda wyleci,bo jeżeli odłoży się na stojąco to woda cieknie.U mojej kuzynki jest taka bateria,ale podstawa prysznica,czy sam prysznic jest przechylony w przód,tak ,że nawet jak cieknie to do wanny.

Mój mąż upierał się na taką baterię,nie dość,że droga(Grohe),to jednak bardziej problemowa w użytkowaniu.

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 319
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam 3-punktową, zamontowaną nie w wannie a w jej obudowie, z ukrytym wężem od główki prysznicowej. Nie chciałam, żeby mi się wąż pałętał po wannie, jak byłoby w przypadku baterii ściennej. Jestem zadowolona z tego co mam. I wcale nie było tak strasznie drogo - kupiliśmy zestaw Grohe w promocji. Jedyna wada, jaką teraz widzę, to zbyt mała odległość strumienia wody z kranu od wewnętrzego brzegu wanny (stopa kranu odsunięta zbyt daleko od wanny) w związku z tym np. nie da się umyć pod tym kranem głowy. Nie przeszkadza to oczywiście w niczym przy normalnej kąpieli.

• 8 months później...

Czy ktoś widział/wie/ posiada baterię trójotworową do wanny w kolorze bieli? Całej bieli, bez złotych dodatków, ewentualnie srebrne mogą być! Bardzo proszę o podanie co to za typ baterii.

Od dłuższego czasu szukam po mieście i całej Polsce (sklepy internetowe) i nie ma w kolorze białym - wszędzie tylko chrom i chrom! Oszaleć można! Czy nikt nie kupuje baterii w kolorze białym?

Acha, dodam, że znalazłam białą, ale w cenie 1 500zł! To trochę za dużo jak na moje możliwości cenowe a właściwie to wolę za tę kwotę kupić coś innego do domu a nie baterie... A tymczasem chromowane są nawet w cenie 400zł! :-?

A zatem: BIAŁA TRÓJOTWOROWA do wanny WANTED w rozsądnej cenie (do 1000zł - o ile to jest rozsądna cena :wink: )

• 2 months później...
A co sadzicie o baterii PAFFONI, mam zamiar taka kupic ale nie wiem nic na temat tej firmy :(

Mam Paffoni z serii Smart w kuchni i umywalkową. Identyczne sprzedaje Deante (Ikar), tylko Paffoni sa troche tańsze. Na razie jestem zadowolona. Baterie są dwuuchwytowe, satynowe. Odkręcają się w przeciwną stronę niż można by się spodziewać, więc osoby nieprzyzwyczajone zamiast zakrecać odkręcają na max.

sie tu koncert zyczen zrobil 8)

wiec ja po 9 latach z KFA zalozylem teraz Kludi :D

wannowa leje juz ponad miesiac i wciaz wyglada jak wyjeta z pudelka,co przy mojej wapiennej wodzie wcale nie jest takie oczywiste...wiec duzy plus

w pudelku bylo wszystko co potrzebne do podlaczenia,i co najwazniejsze wszystko pasowalo....w KFA wcale tak rozowo nie bylo....wiec nastepny plus

w drugiej lazience tez bedzie Kludi

8)

ja obecnie uzytkuje z KFA serie AMETYST - dożywotnia gwarancja producenta z przyjazdem do domu...cena ok. 300 zł. za baterię umywalkową :)

http://ewabymail.pl/images/40281500.jpg

Witam

W tej samej cenie są baterie firmy Roca a Kludi są niewiele droższe.

Tak więc czy KFA to taki rarytas?