Honorka 12.10.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Dzisiaj przyszedł pomysł z metalem Dzieki Monika Ty to potwierdzasz i dziękuję za poradę z folią (słyszałam to też od Soniki - a jak dwie osoby mówia to samo to racje mają ) i tak zrobimy Kiwal - brzeg wanny jest za wąski A poza tym po co niszczyc piekną wannę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3porzeczki 18.10.2006 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 podciągam, może ktoś się jeszcze wypowie. Kupiłam włoską 3-otworową Thesa (już wiem, włoskich się nie kupuje instrukcji niet, a mój glazurnik, dobra chłopina, ale coś takiego widzi po raz pierwszy. I drugie pytanie, czy mogę połaczyć syfon wanny "na sztywno" bez kratki ściekowej? Gdzie w takim razie będzi ściekać woda, która wleje się do otworu prysznica? Coś takego prędzej czy później się przydaży... znając pomysłowość moich dzieci Piszcie piszcie, bo jutro będziemy łączyć!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 18.10.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 możesz zastosowac do tego płytę granitowa 2 cm lub dwie sklejone płytki gresowe z wywierconymi otworami - na wierzch przyklejasz płytki cokołowe która wleje się do otworu prysznica? no właśnie to jest wada takich baterii ( z wyjątkiem grohe hansgrohe i hansa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastus2 22.03.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 NO TO PO KILKU MIESIĄCACH CZAS ODŚWIEŻYĆ WĄTEK - ZDECYDOWAŁEM SIE KUPIC TRES MAX DPO CAŁJE LAZIENIKI - CZYLI UMYWALKI, BIDET I WANNA. Mam twaaaardąąąąąąąą wodę - użytkouje ktoś ten model i jak go oceniacie i jak sie sprawuje - to najwważniejsze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 16.04.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 No to ja podnoszę wątek. Szukam baterii!!!!! Nie ja jedyna pewnie. Czeka mnie zakup długiej baterii umywalkowej, bateria bidetowa i nawannowa trzyotworowa. Cena niewygórowana. Chciałabym się z tymi trzema zmieścić w cenie 1500zł-1800zł. Patrzyłam na KFA bo mam takie w mieszkaniu. Co Wy o nich sądzicie? No i czy macie jakieś sugestie odnośnie wyboru. Może jest jakaś firma, która "robi dobrze" w podobnych cenach? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 16.04.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 kfa to po prostu solidna firma. cena do jakości na duży plus. mam w łazience i w kuchni. polecam. do prysznica termostatyczna hansgroche...rewelacja. przy nastepnej wymianie będę się zastanawiał nad wszystkimi termostatycznymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 16.04.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 dziękuję SAVAGE. myślę, że kfa to jednak dobra jakość. oglądałam je w necie ale musze zobaczyć na żywca w sklepie. w mieszkaniu mam najprostrze i najtańsze ale mimo to sprawuja się świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapek 25.06.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Witam, Wybrałam według mnie ciekawa wannę firmy Ravak, model Magnolia.http://www.ravak.pl/?page=magnolia Myślałam o zakupieniu takiego rozwiązania które pozwala napełniać wannę poprzez przelew, a jedynie na jednym z grubszych końców wanny umieścić baterie trzy częściową czyli: mieszacz, przełącznik oraz prysznic. Obecnie znalazłam dostępne rozwiązanie tylko w firmie Damixa, seria Jupiter.http://www.damixa.com/default.aspx?Page=products&groupid=3&series=8299&product=8305 Czy ktoś widział jeszcze innych producentów którzy mają takie rozwiązania ? Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 25.06.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Zamontował nam łazienkarz na wannie tzw. baterię wielootworową: http://www.ritmonio.it/site/img_view.php?id=23&table=immagini No i chała. Jak sie wyciagnie prysznic, to nie spossób go włożyć z powrotem jedną ręką. Wąż jest gumowy (może metalowy jako cięższy łatwiej by się chował?). W tym otworku na wąż jest gumowa uszczelka (zapobiega wlewaniu wody pod wannę, ale chamuje ruch węża). No i trzeba go tam wpychać. A ja bym chciala, żeby się lekko tam chował. Czy Wy też tak macie? Może wyciąć tę uszczelkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 25.06.2007 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Zamontował nam łazienkarz na wannie tzw. baterię wielootworową: www.ritmonio.it/site/img_view.php?id=23&table=immagini No i chała. Jak sie wyciagnie prysznic, to nie spossób go włożyć z powrotem jedną ręką. Wąż jest gumowy (może metalowy jako cięższy łatwiej by się chował?). W tym otworku na wąż jest gumowa uszczelka (zapobiega wlewaniu wody pod wannę, ale chamuje ruch węża). No i trzeba go tam wpychać. A ja bym chciala, żeby się lekko tam chował. Czy Wy też tak macie? Może wyciąć tę uszczelkę? link nie działa może pomogę http://www.ritmonio.it/site/img_view.php?id=23&table=immagini wiem , ze można zamontować zwijacz do węża aby zapobiec takim problemom ale to kosztuje.... niemało. No i pytanie czy do tej baterii da się go "dopasować"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 25.06.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Czy ktoś widział jeszcze innych producentów którzy mają takie rozwiązania ? Ania Polecam strone http://www.megalazienki.pl poszukaj sama lub zapytaj fachowcow podany tam jest kontakt do bardzo milych panow- takze gg -3863770 zadaj im to pytanie- znajda ci cos. Ja jestem zadowolona ze wspolpracy z nimi pzdrw, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter12 25.06.2007 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 polecam armature kraków niedawno zakupiłem i jestem zadowolony są tańsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżordż5 25.06.2007 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 My mamy baterię wannową trzyczęściową firmy Kludi seria York. Ma swoje mankamenty, ale wąż od prysznica jest metalowy i chowa się w otworze bez problemu jedną ręką, żadnego zwijacza nie mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JC 25.06.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 polecam armature kraków niedawno zakupiłem i jestem zadowolony są tańsze kraków- jakqa nazwa firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 25.06.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Dżordż5, a jest tam też gumowa uszczelka? [Monika & Seba, dziękuję ]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomnow 25.06.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 potocznie kraków - KFA krakowska fabryka armatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżordż5 26.06.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 A więc tak, sprawdziłam dokładnie, w otworze nie ma gumowej uszczelki, tylko raczej plastikowa wkładka. Mąż twierdzi, że gdyby była guma to wąż by się wcale nie wsuwał do otworu, a guma z czasem by się wycierała i wiórkowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatca 26.06.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 My mamy baterię wannową trzyczęściową firmy Kludi seria York. Ma swoje mankamenty, ale wąż od prysznica jest metalowy i chowa się w otworze bez problemu jedną ręką, żadnego zwijacza nie mamy. Napisz prosze jakie mankamenty masz na myśli , czy nie kupilibyście jej jeszcze raz?? Jeśli nie, to z jakiego powodu? Właśnie zastanawiam sie nad jej zakupem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 26.06.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 a wąż ma zamocowane obciążenie żeby się łatwiej chował? tak jak baterie kuchnenne z wyciąganą wylewką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 26.06.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 właśnie. zamontaować obciążnik i po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts