ls75 26.06.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Ale jak wanna jest niska/nisko zamontowana to i tak obciaznik nic nie pomoze.U nas jest obciaznik i jak sie wyjmuje caly waz to ladnie sie chowa dopoki obciaznik nie dojdzie do posadzki potem trzeba troche poruszac w gore i w dol zeby schowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 26.06.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 No dobrze, czyli w podsumowaniu:1. wyciąć uszczelkę (?!!!)2. zamienić wąż gumowy na metalowy (?)3. zamontować obciążnik (jak??). A może ktoś ma jeszcze inne pomysły? Poza, oczywiście, kupnem wielootworowej baterii hansgrohe za 7 tysięcy... Nota bene znajomi, którzy mają wąż chyba sikaflex, taki, co się automatycznie zwija - też nie są zadowoleni, bo nie da sie tego prysznica nigdzie odłożyć - cały czas trzeba go trzymać, a właściwie ciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 26.06.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 ech, nie miała baba kłopotu to se kupiła... . ja to bym wywalił taką baterię i kupił normalną bez udziwnień. bo cóż z tego, że ładnie to wygląda jak niefunkcjonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 26.06.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 No, żebym wcześniej wiedziała... Ale, kurczę, tyle osób na Forum ma - i zero informacji, że z tym mogą być takie kłopoty. Ta bateria jest rzeczywiście ładna, ale co z tego - żeby schować prysznic trzeba go wpychać na siłę, oburącz . Mam wannę owalną ustawioną w rogu lazienki - i nie było jak zamontować baterii naściennej (w łazience na parterze mam taką i wporzo). Albo trzeba bylo domurowac słupek, albo ten kran sterczący z wanny. No i kurczę źle wybrałam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżordż5 26.06.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Do Beatca. Nasza bateria po 6 miesiącach zepsuła się tzn. nie przesuwał się ten dzyndzel w wylewce, który przełącza wodę z kranu na prysznic i na odwrót. Szybka naprawa przez serwis, ale po kolejnych 6 miesiącach te same objawy, znowu naprawa, i znowu po sześciu miesiącach ten sam problem. Przy trzeciej naprawie zmusiłam faceta, żeby wymienił całą wylewkę i na razie chodzi, ale nie minęło jeszcze owe sześć miesięcy. Trudno powiedzieć czy to mój egzemplarz był felerny, czy to jakiś ogólny problem. Mam baterie umywalkowe Kludi i są w najlepszym porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diegoboss 27.06.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Całkowicie odradzam zakup firmy KFA, ciekawe rzeczy a niezbyt drogie ma TRES, a jak kogoś cena nie zbrzydzi to Hansgrohe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 27.06.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 mamy Damixa Gala w wannie 3 otwórówka REWELACJA POLECAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapek 28.06.2007 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Damia Gala trzy otowrowa bez wylewki bylo moim wyborem, ale wlasnie przed kilkoma miesiacami przestali sprzedawac wlasnie ten model Gali poniewaz podobno sie nie sprzedawal. Staralem sie dowiedziec czy ktos nie ma na magazynie i chce sie pozbyc, jednak bez skutku. Obecnie wybralam rozwiazanie podtynkowe firmy Hansgrohe i tak juz zostanie choc bardzo chcialam aby wszystko bylo w rancie wanny. Ania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 29.06.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Całkowicie odradzam zakup firmy KFA, ciekawe rzeczy a niezbyt drogie ma TRES, a jak kogoś cena nie zbrzydzi to Hansgrohe Możesz napisać dlaczego odradzasz KFA ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 29.06.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Całkowicie odradzam zakup firmy KFA, ciekawe rzeczy a niezbyt drogie ma TRES, a jak kogoś cena nie zbrzydzi to Hansgrohe Możesz napisać dlaczego odradzasz KFA ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hamfrej 10.07.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Ja mam baterię trzyotworową w wannie firmy Kludi, seria York. Tania nie była, ale sprawuje się dobrze. Gwarancję mam na pięć lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 11.07.2007 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 my mamy taką http://deante.pl/baterie_lazienkowe_jednouchwytowe_tradycyjne_magnolia_bateria_wannowa_trojotworowa.xhtml Zresztą seria Magnolia sprawdza się znakomicie i nie powala cenowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej74 11.07.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Obecnie na York Kludi jest promocja- dodają za 1 zł baterię umywalkową wartości koło 600 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vbe 20.09.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Zakupiłam właśnie Deante Domino - spodobała mi się szeroka wylewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majja 21.09.2007 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 My też kupiliśmy deante magnolia i z tej samej serii baterię do bidetu i 2 baterie do umywalek ale jeszcze nie mamy zainstalowane.W Deante ma serwis przyjeżdża do domu jeżeli coś się zepsuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 27.09.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Muszę się zdecydować, gdzie umieszczę baterię wannową : -na brzegu wanny ( tylko konkretne miejsca do wycięcia) -na cokole z płytek ( musi być odpowiednio szeroki) -na ścianie (wygodne?) Od tego mocowania zależy wybór (rodzaj) owej baterii Chciałabym zasięgnąć rady, gdzie/jak macie ją zamontowaną. Niby problem mały, ale nie wiem, jakie są za i przeciw różnym rozwiązaniom. Zdjęcia mile widziane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 27.09.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 nasza jest zainstalowana na cokole idacym wokol wanny. bateria piecioelementowa wiec bylo co wiercic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 28.09.2007 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Hydraulik ostatnio odradzał mi baterie montowane na wannie, w których wąż od słuchawki chowa się pod wanną. Ponoć może zbierać się pod wanną woda i w ogóle wąż nie powinien luźno leżeć na betonie. Aby częściowo wyeliminować powyższe można kupić do takiej baterii coś, co w Hansgrohe nazywa się secuflex box - w to coś chowa się wąż po odłożeniu słuchawki. Minusem jest to, że wąż po wyciągnięciu ma tendencję do chowania się- trzeba ciągle trzymać go w ręku, nie można po prostu odłożyć go na chwilę gdziekolwiek...Wąż może być tylko metalowy i tylko 1,10 m długości. No i w dalszym ciągu pozostaje ryzyko zbierania sie wody pod wanną...Ładnie wyglądają takie nawannowe kilkuotworowe baterie, ale już teraz mam mętlik w głowie...Dajcie znać , jak to jest u Was... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 29.09.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 przepraszam ale hydraulik bredzi, odpowiadając wiekszość wanien ma miejsce zalecane przez producenta do zamontowania baterii i tylko tam należy montować, jeżeli nie ma takiego miejsca to lepiej zamontować ścienną, jak już ma byc na półce to powinien to zrobić dobry fachowiec bo jest to bardzo kłopotliwe w montażu jak i w późniejszym serwicie, czasami lepiej sie zastanowić dwa razy niż pchać się z baterią na półkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 29.09.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 przepraszam ale hydraulik bredzi, odpowiadając wiekszość wanien ma miejsce zalecane przez producenta do zamontowania baterii i tylko tam należy montować, jeżeli nie ma takiego miejsca to lepiej zamontować ścienną, jak już ma byc na półce to powinien to zrobić dobry fachowiec bo jest to bardzo kłopotliwe w montażu jak i w późniejszym serwicie, czasami lepiej sie zastanowić dwa razy niż pchać się z baterią na półkę. Chyba nie dość jasno wyraziłam opinię hydraulika...Jego zdaniem montowanie baterii na wannie ( konkretne miejsca są bezdyskusyjne), gdzie wąż prysznicowy chowa się pod nią w ogóle jako takie nie jest dobrym pomysłem...Argumenty przedstawiłam w poprzednim poście. Znacznie lepszym pomysłem jest, jak to było kiedyś- na ścianie...Mój pomysł : bateria naścienna z przełącznikiem wanna/prysznic, słuchawka z wężem mocowana do ściany i napełnianie wanny przez przelew...Czy to dobry pomysł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts