Kanton 30.09.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 po co ci napełnianie przez przelew jak masz wanna / prysznic ja k juz chcesz napełnianie przez przelew to daj baterię natryskową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 30.09.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 po co ci napełnianie przez przelew jak masz wanna / prysznic ja k juz chcesz napełnianie przez przelew to daj baterię natryskową ...ale muszę chyba jakoś spowodować, że przez ten przelew poleci woda ? Bateria rzecz jasna bez wylewki - z przełącznikiem przelew/prysznic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 30.09.2007 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 niedawno coś takiego sprzedawałem klientowi jak podjade do firmy to znajde zestawienie i ci przesle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 01.10.2007 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 niedawno coś takiego sprzedawałem klientowi jak podjade do firmy to znajde zestawienie i ci przesle byłoby super... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 01.10.2007 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Do Kantona. Przy okazji tego wątku, proszę Cię Kanton o poradę. Wanna stoi przy niewielkiej ściance. Będzie bez prysznica, ale słuchawka z wężem potrzebna.Bateria z mieszaczem będzie w ścianie nad wanną. Jak rozwiązać problem wieszania czy chowania węża i słuchawki. Możesz doradzić jakieś rozwiązanie i konkretną markę baterii. I drugie pytanie: słyszałam że Hansgrohe ma w promocji zesatwy prysznicowe i umywalkowe w bardzo dobrej cenie. Na ich stronie nic takiego nie widzę. Wiesz coś na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 03.10.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 o hansgrohe mozna powiedzieć wszystko ale nie to że jest tani, bywaja czasami okresowe promocje na zestawy natryskowe z ABS (plastikowe), węża się nie da schować heżeli bateria jest na ścianie, można tylko powiesiś słuchawkę na uchwycie punktowym który jest w zestawie z każdą baterią naścienną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Morrwa 03.10.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Do Kantona. Przy okazji tego wątku, proszę Cię Kanton o poradę. Wanna stoi przy niewielkiej ściance. Będzie bez prysznica, ale słuchawka z wężem potrzebna. Bateria z mieszaczem będzie w ścianie nad wanną. Jak rozwiązać problem wieszania czy chowania węża i słuchawki. U nas słuchawka zamontowana jest w rogu wanny. Jest oczko. Wąż chowa się pod wannę. Może to nie jest zły pomysł dla ciebie. Pomimo, że ktoś na wątku odradzał takie rozwiązanie, moi rodzice od 6 lat użytkują z powodzeniem taki wąż. I wszystko gra i buczy. Mieszadła mam na ścianie powyżej wanny. Nad nimi wysoko 'deszczownicę'. Wanna napełniana przez przelew. Zobaczymy jak to się sprawdzi na polu walki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 03.10.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 bateria naścienna z przełącznikiem wanna/prysznic, słuchawka z wężem mocowana do ściany i napełnianie wanny przez przelew...Czy to dobry pomysł ?_________________tak jeżeli bateria jest podtynkowa, bierzesz:bateria podtynkowa wanna/prysznic,wyjście wanna podłączasz do np Talentofila (napełnianie razem z przelewem)wyjście natrysk podłączasz do przyłącza kątowego (wyprowadzenie na tynk)zestaw natryskowy podłączasz do przyłącza kątowego.Wten sposób przełącznikiem wanna/prysznic przełączasznapełnianie wanyy lub natrysk, ale nie możesz regulować natężenia wypływu z natrysku.jeżeli założysz inny zestaw będziesz mogła regulować wypływem ze słuchawki np:pdtynk natryskowy, rozdzielacz, przyłącze kątowe, zest natrysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Morrwa 03.10.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 bateria naścienna z przełącznikiem wanna/prysznic, słuchawka z wężem mocowana do ściany i napełnianie wanny przez przelew...Czy to dobry pomysł ? _________________ tak jeżeli bateria jest podtynkowa, bierzesz: bateria podtynkowa wanna/prysznic, wyjście wanna podłączasz do np Talentofila (napełnianie razem z przelewem) wyjście natrysk podłączasz do przyłącza kątowego (wyprowadzenie na tynk) zestaw natryskowy podłączasz do przyłącza kątowego. Wten sposób przełącznikiem wanna/prysznic przełączasznapełnianie wanyy lub natrysk, ale nie możesz regulować natężenia wypływu z natrysku. jeżeli założysz inny zestaw będziesz mogła regulować wypływem ze słuchawki np: pdtynk natryskowy, rozdzielacz, przyłącze kątowe, zest natrysk To do mnie post? Ja mam jeden przełącznik na ścianie - przełącza z deszczownicy na napełniacz przelewowy i na słuchawkę. Druga 'wajcha' to mieszacz. Czyli na na ścianie mam dwie wajchy. Deszczownica na górze, napełniacz w wannie. Rączka w wannie. Nie wiem jak to jest popodłączane, ale mogę regulować strumień w każdym elemencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 03.10.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 bateria naścienna z przełącznikiem wanna/prysznic, słuchawka z wężem mocowana do ściany i napełnianie wanny przez przelew...Czy to dobry pomysł ? _________________ tak jeżeli bateria jest podtynkowa, bierzesz: bateria podtynkowa wanna/prysznic, wyjście wanna podłączasz do np Talentofila (napełnianie razem z przelewem) wyjście natrysk podłączasz do przyłącza kątowego (wyprowadzenie na tynk) zestaw natryskowy podłączasz do przyłącza kątowego. Wten sposób przełącznikiem wanna/prysznic przełączasznapełnianie wanyy lub natrysk, ale nie możesz regulować natężenia wypływu z natrysku. jeżeli założysz inny zestaw będziesz mogła regulować wypływem ze słuchawki np: pdtynk natryskowy, rozdzielacz, przyłącze kątowe, zest natrysk ...jeszcze raz, jak dla blondynki ...Jak w związku z tym, mocując baterię wannowo-natryskową z napełnianiem przez przelew regulować wypływ z natrysku ? Za baterią najpierw rozdzielacz i potem reszta ? Chyba sie pogubiłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 03.10.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Utożsamiam się w tym temacie z kubaimychą. Muszę specjalne nauki pobrać, żeby to przyswoić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 03.10.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Utożsamiam się w tym temacie z kubaimychą. Muszę specjalne nauki pobrać, żeby to przyswoić. ...a już myślałam, że to ze mną coś nie tak ...Poprosimy więc, Kanton jeszcze raz, tylko nieco prościej...Lubię dokładnie wiedzieć, co i jak, żeby mi potem jakiś "fachofiec" nie robił wody z mózgu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 03.10.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 O rany-zaraz doktoraty zaczniecie pisac na ten temat- dołączam do prośby o przełożenie tego z polskiego na nasze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 04.10.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 chwila zaraz narysuje i wrzuce na fotosika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 04.10.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 chwila zaraz narysuje i wrzuce na fotosika ...byłoby miło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 04.10.2007 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 i wuala:http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cd5b1d46c056f94a.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xdotka 04.10.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Hydraulik ostatnio odradzał mi baterie montowane na wannie, w których wąż od słuchawki chowa się pod wanną. Ponoć może zbierać się pod wanną woda i w ogóle wąż nie powinien luźno leżeć na betonie Dajcie znać , jak to jest u Was... Mam baterię na wannie, 3-otworową. Wody pod wanną niet, wąż metalowy i nic się z nim nie dzieje i tak już ponad 10 lat Nie wiem czy to ma znaczenie dla węża , ale pod wanną są płytki. A i słuchawka nie stoi na wannie pionowo, tylko pod kątem ok 45*, więc jak po odłożeniu coś tam kapie, to do wanny - może to jest istotne Słuchawkę spokojnie można wyjąć i odłożyć na bok, podobnie jak w bateriach kuchennych z wyciąganą wylewką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 05.10.2007 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 i wuala: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cd5b1d46c056f94a.html ...serdeczne dzięki, tak mniej więcej to sobie wyobrażałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pm2000 17.10.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Witam, proszę o poradę. Kończę wykańczanie łazienki. Mam do zamontowania narożną wannę i baterię nawannową 3-otworową. Pytanie czy poza aspektami wizualnymi są jakieś "za i przeciw" montażu baterii bezposrednio w na brzegu wanny lub w płytkach, które tworzą półkę przy niej? Wykonawca radzi robić to w wannie "żeby na półce nie było wody po odkładaniu słuchawki". pozdrawiam, pm2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 18.10.2007 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Jakiś czas temu zadałam to pytanie http://forum.muratordom.pl/bateria-wannowo-prysznicowa-miejsce-montazu,t113334.htm Zdecydowałam się na baterie podtynkową z napełnianiem wanny przez przelew ( Hansgrohe ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts