Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Biała lista firm. Okna, drzwi, bramy, rolety.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 121
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 4 months później...

Dopisuję do białej listy sprzedawcę okien i ekipę montażystów okien

z Opolszczyzny:

Salon PLUSPOL - Krystyna Sdzuj z Opola

Okna w ilości 19 szt w tym dwa okna balkonowe .

Okna z "OknoPlus " z PCV okleina "Montana "

Całej metryczki nie będę wypisywać - jak Kogoś to zainteresuje

to jasne - że opiszę !

Jako,że jest to remont 26 letniego domu więc pierwszy był demontaż

starego okna , a potem zaraz wstawienie nowego, obróbka itd.

Ekipa P. Erwina Woźnicy super ! Wymiana szła sprawnie , czysto .

Ramy okien - całe okna - idealnie czyste !

A mam porównanie, bo przy montażu okien w nowym domu

u córki wyglądało to - przy innej ekipie montażystów- okropnie!

ramy oblepione zaprawą i w ogóle !

Zamontowanie jednej rolety natynkowej, a założenie moskitier. to

to już sama kosmetyka .

Współpraca z Panią Krystyną Zdzuj i ekipą montującą

- pełen profesjonalizm i z czystym sumieniem polecam!

A okna - patrząc na nie - wyglądają super - tym bardziej ,że te 26 letnie

swoje wysłużyły i cieszę się ,że mam nowe !:)

Finladia - dzięki za pomoc i wsparcie przy doborze okien !!

Tydzień temu zamówilismy wreszcie rolety do domu. Wewnętrzne . Plus jedna plisa na okno w łazience ( jest niestandardowego wymiaru tak więc ciężko było do niego dobrać roletę, plisa lepiej pasuje). Kupiliśmy je przez internet w sklepie [sPAM], ktory został nam polecony przez znajomą. Wysyłka mogłaby byc wprawdzie szybsza bo czekaliśmy na rolety 5 dni. Niemniej do jakości nie mogę się przyczepić. Nie były drogie a są dobrze wykonane. Dostaliśmy również dobre instrukcje jak je przyczepić. Edytowane przez Elfir

• 1 month później...
Ja zamówiłem u nich okna V90+. Za dwa tygodnie będą do obejrzenia w Legionowie. Wtedy też będę mógł się wypowiedzieć ze 100% przekonaniem

Muzzy_r zastanawiamy sie nad zakupem okien Vetrex z firmy Innowacyjne Okna ale chcemy poznac jakies opinie itd jak z montazem i jak same okna. Kazda informacja jest dla nas wazna. Nie znalezlismy zadnej zlej opini o tej firmie ale woleli bysmy sie upewnic przed zakupem okien.

Jezeli ktos inny kupowal to tez prosze o informacje jakies

Z gory dzieki za odp.

• 4 weeks później...

Witajcie,

od ponad roku remontuję mieszkanie. Większość rzeczy robię sam, ale potrzebuję profesjonalisty do zamontowania okien dachowych przy adaptacji fragmentu strychu. Czy istnieją we Wrocławiu fachowcy których warto wynająć i którym można zaufać? Interesuje mnie zakup i montaż. Żadnych pseudo majstrów nie zniosę. Będę wdzięczny za sensowne informacje.

• 1 month później...

A ja polecę lokalną firmę PROFIL z Mrozów (produkują na profilach SCHUECO I ALIPLAST i sprzedają w Mrozach i w Warszawie ). Pierwsze okna tej firmy mamy z roku 2000 ( trzykomorowe Schueco) i do dnia dzisiejszego spisują się bez zarzutu. Ostatnio kupiliśmy już trzyszybowe okno Si82 i nie tylko jesteśmy zadowoleni z wykonania, ale i montażu producenta. Po kalkulacjach ceny okazały się znacznie niższe niż bardziej znanych producentów, natomiast wykonanie i wyposażenie jest naprawdę fajne. Na szczególne polecenie zasługują czarne okucia Schueco Vario Tec. Generalnie jestem zwolennikiem okien drewnianych i większość stolarki u nas jest z drewna, ale w części budynku nie dało się uniknąć właśnie plastiku :no:

Zastanawia mnie tylko jedno - zamontowane wczoraj przez PROFIL okienko o wym. blisko 150 x 130 cm jest osadzone na 9 kotwach, natomiast niegdyś inna firma tytułująca się Mistrzem Montażu zamontowała nam dosyć duże okna - 150 x ponad 2 m szerokości też na 9 kotew (po 3 z boku i na górze). Z muru to nie wypadnie, ale chyba trochę specjaliści "przychytrzyli" na blachach?

Reasumując serdecznie polecam: http://solarschuco.pl/

• 8 months później...
  • 3 years później...
Zupełnie przypadkowo trafiłem na ten wątek. Może ktoś z Was - drodzy Budujący - zechce się podzielić swoimi poleceniami?

Dzień dobry,

podczas budowy wiele godzin spędziłem na czytaniu forum.

Pana Piotra udało mi się namówić na montaż drzwi daleko poza jego obszarem działania.

Polecam Alterdom z Siedlec (finlandia na forum) przy okazji pozdrawiam spod Płocka :)

Drzwi zewnętrzne Urzędowski wysokie na 230 bez górnego naświetla od 6 lat zamykają się jak nowe. Wewnętrzne Porta również ok. Pan Piotr świetnie podpowiedział co do drzwi pomiędzy garażem a domem - wglądają jak wewnętrzne, a są szczelne.

Najlepszy fachowiec na budowie :)

Ech, teraz to wygląda jak ustawka, a absolutnie nie taki był cel. Na forum przewinęło się wielu użytkowników i ciekaw jestem jak ich wrażenia. Mogliby polecać swoich dostawców.

Cieszę się, że drzwi się sprawują. To 6 lat? Czas szybko leci. Zalecam smarowanie języków zamka - bardzo wpływa na komfort użytkowania :)