Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Biała lista firm. Okna, drzwi, bramy, rolety.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 121
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziękuje za miłe słowa. :)

Piankowanie oraz klejenie robię sam, gdyż jeszcze nie trafiłem na takiego, który robiłby to w zadowalający mnie sposób. Rzadko który montażysta zwraca uwagę na pewne szczegóły, które przekładają się na efekt końcowy. Mój montaż nie jest może jakiś super estetyczny ale skuteczny :) (dużo kleju wszędzie)

Ja mam foto

http://www.unimar.pl/galerie/1/02.jpg

http://www.unimar.pl/galerie/1/01.jpg

http://www.unimar.pl/galerie/1/03.jpg

Dzięki za zdjęcia, siostra ma malucha na głowie i nie mogę się jej domęczyć o te zdjęcia, mój telefon nie wyrabiał niestety, żony w serwisie no i trzeba było pożyczać... aż troche dziwnie w tych czasach.:no:.

co do montażu to ma być szczelny, a estetyka to sprawa drugorzędna, widziałem uszczelnienia tylko na taśmie na dużej budowie, nie da rady. Kurz, ten piękny suchy cementowo/wapienno/wełniany/ dziad jest wrogiem numer jeden przy wykonywaniu uszczelnień taśmami. Po okresie prób i błędów taśma poszła w odstawkę, a panowie uszczelnienie na styku folia paroszczelna>beton zaczęli stosować klej. Sprawdzałem i trzyma mocno jest elastyczny jak silikon, ale nie było kogo spytać jaki klej był stosowany.:confused:

Witam

Dziękuje za miłe słowa. :)

Piankowanie oraz klejenie robię sam, gdyż jeszcze nie trafiłem na takiego, który robiłby to w zadowalający mnie sposób. Rzadko który montażysta zwraca uwagę na pewne szczegóły, które przekładają się na efekt końcowy. Mój montaż nie jest może jakiś super estetyczny ale skuteczny :) (dużo kleju wszędzie)

Ja mam foto

http://www.unimar.pl/galerie/1/02.jpg

http://www.unimar.pl/galerie/1/01.jpg

http://www.unimar.pl/galerie/1/03.jpg

Noooo raduje się me serce :) Pewnie bym się przyczepił do jakiś "pierdołków" ale ja czepialski jestem:)

Pozdrawiam

Złoty dąb do grafitowej dachówki - co za gustowne zestawienie :)

Misiu kolorowy elewacja będzie w jasnym kolorze, krem czy coś takiego plus szare elementy. Pasuje świetnie do złotego dębu. i czarnej dachówki. Teraz wygląda to dziwnie, ale teraz to jest SSZ, a nie finito.

Żeby nikt nie musiał mi wierzyć na słowo oto dom na którym się wzorujemy kolorystycznie- Wpisać proszę w wyszukiwarkę Czarna Droga 87, Tarnów 33-101.w google maps , widok z drogi. Wygląda fajnie.

Witam

Noooo raduje się me serce :) Pewnie bym się przyczepił do jakiś "pierdołków" ale ja czepialski jestem:)

Pozdrawiam

Trafić na montera okien, który robi ciepły montaż i nie uważa tego za głupotę albo niepotrzebną fanaberie jest ciężko. Zwłaszcza w Tarnowie. Cinka poznałem i zamówiłem u niego okna zanim wiedziałem, że udziela się na forum- to wyszło dużo później jak spytałem o ciepły montaż. Okazało się, że on to on.:cool:, ale jak powtórzę, decyzja zapała kilka miesięcy wcześniej i to że się tu udziela bo okna to dla niego też hobby było tylko na plus.

Trafić na montera okien, który robi ciepły montaż i nie uważa tego za głupotę albo niepotrzebną fanaberie jest ciężko. Zwłaszcza w Tarnowie. .....

Nie tylko w Tarnowie. Do mnie zwracają się ludzie słyszący w odpowiedzi na zapytanie o ciepły montaż - "naczytał się Pan Muratora i głupoty Panu w głowie".

Moje przekonania nie mają tu nic do rzeczy. Faktem jest że dla wielu montażystów i przede wszystkim sprzedawców montaż "ciepły" czy montaż w warstwie ocieplenia to coś co ich przerasta pod każdym względem

I dobrze że jest taki Cinek, stary, finlandia czy inni na rynku

Ale ja się nie czepiałem twoich słów:), mój komentarz do nich był raczej uzupełnieniem twojego i tego co myślę o rynku okien. Ale postępy jakieś są i to klient decyduje portfelem o ich szybkości. Większość nowo budujących chce mieć możliwie najlepsze okna i jak tylko kogoś stać to bierze pakiet 3xszyb. Inna sprawa to odpowiedni profil do tego pakietu, mało kto wie, że pakiet 3x jest cieplejszy od ramy i to tam generują się straty. Ludzie myślą odwrotnie. Ale jak rozmawiam z ludem Bożym to widzę powolne zmiany na plus. Oczywiście rozbija się o kasę, jak kogoś nie stać na 3x i ciepły montaż to powie, że dla niego to fanaberia, bo u nas w Polsce to wstyd powiedzieć, że na wszystko naj to kasy mi brak. Na zachodzie nie, ale My Polacy uważamy to za wstyd.

:offtopic:Sorki za offtopa.

Witam

A ty sie MMichał dziwiłeś że kupuje hano duo easy za 8 zł a nie jakąś inną:)

dziwię się bo przy takiej cenie za folie 8 x 2 = 16zł mb + piana PU to już można zaproponować taśmę rozprężną multifunkcyjną no w przypadku szerokich profili to 22 zł :) ale bardzo blisko a montaż jeszcze "lepszy" :)

Pozdrawiam

.....dziwię się bo przy takiej cenie za folie 8 x 2 = 16zł mb + piana PU to już można zaproponować taśmę rozprężną multifunkcyjną no w przypadku szerokich profili to 22 zł :) ale bardzo blisko a montaż jeszcze "lepszy" :)...
Od pewnego czasy przeszedłem całkowicie na montaż TrioBandem. Już nawet nie chodzi o kasę, liczy się czas jaki przeznacza się na montaż i jego jakość