Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Biała lista firm. Okna, drzwi, bramy, rolety.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 121
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wybacz, ale jak ktoś nie potrafi montować czy na TrioBanda (czy to Illbrucka, Wurta czy AiB czy jeszcze innego producenta) czy na jeszcze bardziej wymagający dokładności w montażu IsoBlocoOne to o czym mówimy???

I jak znam życie, największym problemem była szczelność dolnych naroży gdzie takiej taśmy się nie stosuje tylko folie paroszczelna i paroprzepuszczalną

Witam

Dlatego unikam triobanda jak narazie :) rozmawiałem z osoba z branży okiennej, która była przy takim teście z tak zamontowanymi oknami i wymagały one sporo dodatkowej pracy, żeby zapewnić szczelność dla takiego testu.

błędne założenia :) pamiętasz zapewne co mówiłem w trakcie jednego ze szkoleń odnośnie narożników w tak wykonanym montażu - zastosujesz moje zalecenia lub inne dające taki sam efekt - nie będzie problemu z próbą ciśnieniową :)

Jak się człowiek wczyta trochę w temat to sporo ciekawych rzeczy można się dowiedzieć :) - niestety zazwyczaj w opracowaniach zachodnich.

Pozdrawiam

Witam

dziwię się bo przy takiej cenie za folie 8 x 2 = 16zł mb + piana PU to już można zaproponować taśmę rozprężną multifunkcyjną no w przypadku szerokich profili to 22 zł :) ale bardzo blisko a montaż jeszcze "lepszy" :)

Pozdrawiam

Tylko znajdź jeszcze budowę gdzie ktoś tak dokładnie wykona ościeża pod Trio. W Polsce wykonaliśmy takich montaży może z 5 ,6.

Taśma Hano tyle kosztuje bo podobno sam klej ma też jakieś atesty paroizolacyjne ,wczoraj Michał mi o tym wspominał a i kazał Cie pozdrowić:)

Witam

Taśma Hano tyle kosztuje bo podobno sam klej ma też jakieś atesty paroizolacyjne ,wczoraj Michał mi o tym wspominał a i kazał Cie pozdrowić:)

to nie tak, jest akurat dokładnie odwrotnie :) My też pracujemy nad takim produktem i problemem jest właśnie klej - MUSI on być paroprzepuszczalny z uwagi na zastosowanie folii jako uniwersalnej zarówno wewnątrz jaki na zewnątrz, i tutaj pojawia się trudność i koszt. Kleje, które spełniają właśnie te konieczne parametry są drogie i jest i niewiele. W foliach za ich paroszczelność odpowiada membrana, która znajduje się wewnątrz - pomiędzy włókninami.

Pozdrawiam

Witam

Tylko znajdź jeszcze budowę gdzie ktoś tak dokładnie wykona ościeża pod Trio. W Polsce wykonaliśmy takich montaży może z 5 ,6.

Budowę to trzeba sobie odpowiednio "przygotować" i jeżeli inwestor wie co i po co ma wykonać to jest to zrobione uwierz mi mam firmy, które przed wyznaczonym terminem montażu jadą sprawdzić czy otwory są przygotowane jeżeli nie są, nie montują ale jakoś im się nie zdarzyło jeszcze :)

Pozdrawiam

i dziękuję za pozdrowienia :)

Tylko znajdź jeszcze budowę gdzie ktoś tak dokładnie wykona ościeża pod Trio.

Znalazłem :) od kilku lat nie widziałem tak dokładnie wykonanych otworów jak dziś na pomiarze. Pozwolę sobie wrzucić fotki poglądowe.

Wytynkowane i wypoziomowane. Na ścianie widać wysnaczony poziom całego budynku. Przy takich otworach montaż na taśmie trio nie sprawi problemów.

[ATTACH=CONFIG]260470[/ATTACH]

Zdjęcie0269.jpg

Zdjęcie0267.jpg

Edytowane przez ClNEK

Znalazłem :) od kilku lat nie widziałem tak dokładnie wykonanych otworów jak dziś na pomiarze. Pozwolę sobie wrzucić fotki poglądowe.

Wytynkowane i wypoziomowane. Na ścianie widać wysnaczony poziom całego budynku. Przy takich otworach montaż na taśmie trio nie sprawi problemów.

[ATTACH=CONFIG]260470[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]260471[/ATTACH]

nudy :)

• 4 months później...

Do białej listy chciałbym dodać firmę Ideal :D http://www.oknadrzwi.net/ jestem b. zadowolony z jakości obsługi i co najważniejsze z montażu! W ofercie mają kilku producentów a p. Przemek dobrze doradza przy wyborze dopasowując go do potrzeb i portfela inwestora. Poniżej parę fotek już po tynkach. Wanna w oknie musi na razie wisieć bo ani drzwiami ani oknem nie da sie jej wynieść do czasu zakończenia wylewek.

http://forum.muratordom.pl/album.php?albumid=6140

Edytowane przez CzarnyIwan