bresio 20.01.2014 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Witam Spotkałem się z różnymi opiniami, ale nikt nie potrafił argumentować swojego zdania.Dom w stanie zamkniętym, tynki i posadzki zrobione w grudniu. Posadzki jeszcze nie wyschły, przez co wilgoć weszła w ściany. Jedni mówią, że trzeba grzać i wietrzyć, inni, żeby rozszczelnić okna i zostawić. O ile z drugim nie ma problemów, zostawić rozszczelnione okna mogę, to jednak mróz i nie do końca wyschnięte ściany nie wydają się dobrym połączeniem.Pierwsze wymagałoby podłączenia wszystkich mediów, instalacji kotłowni i jakiegoś alarmu, co obciąży mnie dodatkowymi kosztami za media, których jeszcze nie potrzebuję (nie spieszę się z wykańczaniem). Chcę spokojnie poczekać do wiosny zanim zacznę jakieś prace, tylko jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 20.01.2014 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 A czy masz zrobioną instalację CWU, bo od tego zależy czy grzać czy nie. Ponadto posadzki zrobione w grudniu czyli nie doschły, a morozy idą i uchylanie okien wietrzenie jak najbardzeij wskazane, ale zeby ta podłoga nie przemarzła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bresio 20.01.2014 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Instalacje mam już położone, CWU, CO, elektryczną i gazową. Wszystkie instalacje suche, puste nie podłączone.Nie mam powieszonych grzejników, nie mam kotłowni. Mam kozę i rury do podłączenia się nią do komina i tym puki co mogę walczyć z mrozem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.01.2014 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 (edytowane) Ja to bym zapytał ? Z czego się wybudowałeś kolego(materiał) Ale rozumiem ,że instalacje są poprowadzone.Bo piszesz jak byś wybudował klocka a w nim nic nie zrobił.Więcej informacji. Edytowane 20 Stycznia 2014 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.01.2014 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Instalacje mam już położone, CWU, CO, elektryczną i gazową. Wszystkie instalacje suche, puste nie podłączone. Nie mam powieszonych grzejników, nie mam kotłowni. Mam kozę i rury do podłączenia się nią do komina i tym puki co mogę walczyć z mrozem. Jak dla mnie tak powinieneś zrobić.Koza rozpałka drewienko ,materacyk,śpiwór, wino i palenie.Tyle ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bresio 20.01.2014 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Tak, wszystkie instalacje są już położone w ścianach i posadzkach. Nie są zasilane, więc woda mi w nich nie zamarznie.Dom z cegły U – 220, stropy żelbetonowe Dom w stanie zamkniętym, tynki i posadzki zrobione w grudniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 20.01.2014 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Jak dla mnie tak powinieneś zrobić.Koza rozpałka drewienko ,materacyk,śpiwór, wino i palenie.Tyle ode mnie. Dobrze prawi, ale materacyk śpiwór to bym sobie odpuscił. Ważne aby mróz nie wszedł do srodka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 20.01.2014 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?180095-TYNKI-MASZYNOWE-Gda%C5%84sk-Gdynia-gipsowe-cementowo-wapienne-R-K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts