Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JAK KUBA BOGU TAK BÓG KUBIE

Recommended Posts

Znowu nożyczki o przepraszam S.P. się odezwały.

S.P. według profilu, który sam/sama napisał/a to URZĘDNIK.

Na forum min. 1000 postów tak, tak TYSIĄC!!!!!!!!!!.

A może by tak zamiast 1000-a postów to 2-3 Warunki Zabudowy więcej

w miesiącu, lub pozwoleń na budowę.

A może pogonić 2-3 osoby z urzędu i jak się tak nazbiera w całej Polsce

to i 7% VAT na materiały budowlane wystarczy, albo ulgę budowlaną przywrócą.

Wysłany przez S.P. : Wto Maj 18, 2004 8:25 am Temat postu :

--------------------------------------------------------------------------------

"Bodek, to chyba przez taką paskudną pogodę nic się nie chce. Ja od rana w pracy ziewam i czekam kiedy będzie 15".

.....................................................................................................

A ja dodam że pewno nie tylko dzisiaj.

A Szczecinie na Wzarunki Zagospodarowania czeka się 2-6 miesięcy.

Coście sie tak czepili sumienia? Gryzie? Też czasem zastanawiałam się, skąd też niektórzy forumowicze mają tak duzo czasu

w godzinach przedpołudniowych....czyżby sami bezrobotni :roll: ?

Poza nielicznymi wyjątkami pracy na akord i pracy "na swoim", wydajność mogłaby być dużo wyższa, gdyby pracownicy zajmowali sie pracą, a nie pierdołami.

A poza tym, nie rozumiem, skąd ta agresja? Tomek_J, mnie też każesz sp..adać, bo uważam, że pracownik powinien w pracy pracować?

Może rzeczywiście powinno to być w innym miejscu na forum, ale z kolei takie czasami farmazony niektórzy tu wypisują nie na temat i jest dobrze...Dajcie ludziom powiedzieć, co im leży na wątrobie(sumieniu), a nie ucinajcie każdej rozmowy i każcie sie wynosić!

Pewnie zaraz przeniosą ten wątek Bóg wie gdzie...

To forum zaczyna być nudne i PRZECENZUROWANE.

Tomek_J, mnie też każesz sp..adać, bo uważam, że pracownik powinien w pracy pracować?

Miałem się nie odzywać, bo ta dyskusja jest równie bezsensowna, jak i samo "sumienie", ale skoro lecimy "po nazwiskach", więc nie mam wyjścia. Zatem po kolei:

> Coście sie tak czepili sumienia? Gryzie?

Nie. Przynudza. A wydaje mu się, że prowokuje. To typowy przykład internetowego trolla, karmiącego się wywołanymi przez siebie awanturkami i w ten sposób dowartościowującego swoje ego. Jego pierwszą wypowiedź można uznać za pytanie, na które może i chce znaleźć odpowiedź; ale jak przyjrzysz się dalszym jego tekstom zobaczysz, że chodzi mu tylko o to, by powbijać ludziom szpile, powyżtwać się werbalnie itd.

> Też czasem zastanawiałam się, skąd też niektórzy

> forumowicze mają tak duzo czasu

A Ty - skąd masz ?

Ja mam, bo nic wielkiego w pracy się nie dzieje. Pracuję jako kierownik w Dziale Serwisów i taki spokój oznacza, że moi pracownicy pracują dobrze i rzetelnie wykonują swoje obowiązki, że klienci nie wydzwaniają i zgłaszają żadnych zastrzeżeń. I właśnie za taki spokój, takie "nicnierobienie" należałoby ludziom premię dać. Z powodów jak wyżej.

> wydajność mogłaby być dużo wyższa, gdyby pracownicy

> zajmowali sie pracą, a nie pierdołami.

Skoro bywanie na forum Muratora jest pierdołą, to co Ty tu robisz ?

A poza tym: czy naprawdę uważasz, że od świtu do nocy siedzę ze wzrokiem utkwionym w ekran czytając archiwum tego forum ? Zajrzę dwa, trzy razy dziennie, poczytam ze 2-3 ciekawe topiki, a resztą, która mnie nie dotyczy, w ogóle się nie zajmuję.

Wreszcie: czemu zamartwiasz się o CUDZĄ wydajność ?

> A poza tym, nie rozumiem, skąd ta agresja?

Pewnie nie uwierzysz, ale daję słowo honoru, że owo "sp...adaj" było powiedziane tonem ekstremalnie obojętnym.

> mnie też każesz sp..adać, bo uważam, że pracownik

> powinien w pracy pracować?

Broń mnie Panie Boże ! Natomiast jak zaczniesz zakładać topiki tylko po to, by zaistnieć, by wszcząć kłótnie, by móc pochichotać obserwując własnoręcznie podjudzonych forumowiczów napadających na siebie na forum itp., to owszem, nie omieszkam.

> takie czasami farmazony niektórzy tu wypisują nie na temat

Możesz dać przykład farmazonów porównywalnych wg Ciebie z wypowiedziami Sumienia ?

> Dajcie ludziom powiedzieć, co im leży na wątrobie(sumieniu)

Proszę bardzo, ale co to ma wspólnego z "wymianą doświadczeń" ?...

> a nie ucinajcie każdej rozmowy

Istnieje tu mnóstwo topików. Naprawdę na palcach jednej ręki stolarza da się policzyć te, któe zostały "ucięte" w krótkich, żołnierskich słowach.

> Pewnie zaraz przeniosą ten wątek

Oby !

> To forum zaczyna być nudne i PRZECENZUROWANE.

Czy ktoś Cię zmusza do bywania tutaj ? Jak Ci nudno, to poczytaj inne fora. Lub lepiej: sama załóż jakiś naprawdę ciekawy wątek.

Pozdrawiam ! TJ

Fakt, trochę zaczyna być nieprzyjemnie. T ja tylko jeszcze dwa słowa.

1. przychodzę tu PO PRACY, i sama płacę za czas tu spędzony.

2. się zgadzam, może sumienie trochę prowokuje, ok.

3. ma jednak troche racji.

4. słowo sp..adaj jest agresywne samo w sobie, zwłaszcza te kropeczki..

5. farmazony są, chyba nikt nie zaprzeczy w prawie każdym dłuższym wątku.

6. napisałam, że forum ZACZYNA być nudne, a to różnica. Zresztą to tylko moje zdanie i miałam prawo je wyrazić.

Również pozdrawiam i kończę.

O rety! Sumienie, ile ja bym dała za to, żeby ludzie, którym ja płacę za pracę na mojej budowie byli tak wydajnie w pracy, za którą ktoś mnie płaci, pomomo nawet tego, że forum czytam w tzw. free time. A free time w godzinach pracy to chyba każdy ma, nawet jak zasuwa 8 godzin prz taśmie, to ma ustawoą przerwę na siku, którą może wykorzystać na czytanie forum (jeśli ma mocne zwieracze :wink: ). Więc niech sobie ci moi ludkowie na budowie robią, co chcą i kiedy chcą, ja płacę za wynik ich roboty. Tak jak mój szef płaci mnie za to, co ZROBIŁAM, a nie za to, co ROBIŁAM.