lysy1l 23.01.2014 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 żaden majster ? Ja chce poprostu własnemi oczyma ocenić sytuację. Z opisami bywa różnie. Na przykład z wzajemnie się wykluczającymi: A w kotle sucho, taka maź jedynie Ale pyta, co z Ciebie za majster... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
in2dex 23.01.2014 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 komin jest ok, jak w książce.....A co ty chcesz od wyciągu? on działa tylko w czasie gdy podkładam do pieca to jest 1-2min i zostaje wyłączony..Żyje i mam się dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 23.01.2014 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 moim skromnym zdaniem to półśrodekpowinieneś poszukać i usunąć przyczynę swoich problemów a nie tylko usuwać ich skutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 24.01.2014 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 In2dex do ciebie nie dociera to co się pisze. Może budowlaniec z ciebie dobry ale na kotłach i paleniu w nich się nie znasz. Wygaś kocioł, wyczyść cały łącznie z czopuchem i kominem, nie zapomnij o dyszach napowietrzajacych. Zasyp go węglem tylko nie cały na to trochę grubszego drzewa tylko suche a następnie zapal na górze. Podczas rozpalania dmuchawę wyłącz i rozpalaj przy otwartych drzwiczkach zasypowych. Jak się w miarę rozpali zamykasz drzwiczki i włączasz dmuchawę. Musisz odpowiednio ustawić moc dmuchawy i czasy nadmuchu i przestoju. Żadne okapy nad kotłem bo po otwarciu drzwiczek dym zamiast do komina będzie wylatywał w stronę okapu. A po za tym będziesz śmierdział jak typowy palacz "pieca" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
in2dex 24.01.2014 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 lysy1l to nie było pytanie ale odpowiedz, jakbyś nie widział. Następnym razem napisz coś mądrego albo nic. gersik Cenna uwaga, zajmę się tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts