RadekMSiekierki 21.01.2014 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Witam,Na początek info dom nowy 116 mkw pow. Urzytkowej plus kotłownia 8 mkw. Okna profil 5 kompakty pakiet 3 szyb plus ciepły montaz ocieplenie 20 cm stryopian siatka klej grunt bez struktury. Strop z terivy nie ociplony dach wydeskowany na to papa asfaltowa tez nie ocieplone. 3 sypialnie po ok 13 mkw każda tam kaloryfery reszta domu podlogowka na to panele. Sypialnie ciepło fajnie łazienki kuchnia tez ale reszta przy - 5 na dworze max 19 stopni. A teraz problem z kotlem.Potrafi spalić ponad 25 kg grodzki na dobę a efekty mizerny. Mam rozdzielacze na podlogowke i kalorylery. Zawór czwordrozny. Serownik ognik plus c.w.u aktualnie ustawienia: przerwa 45 sek podanie 10 sek dmuchawa 85 % ni.10 (max). Temp zadana 55 stopni nie ma problemu żeby osiagnac. Do tego zasobnik 150 l temp 42 stopnie. Martwi mnie proces spalania zawsze z lewej strony groszek jest mniej dopalony niż z prawej(czarny) z prawej więcej popiołu i siwe spieki. Groszek polski. Może ktoś coś poradzi żeby było trochę ekonomiczniej albo żeby chociaż się dobrze spalalo. Aha nie mam termostatow nz kaloryfera ani sterowania do podlogowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts