Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie.

W drugiej połowie roku, lub na wiosnę 2015 zamierzam ruszyć z budową domu. Na razie jesteśmy z Żoną na etapie wyboru projektu.

Dom ma być niewielki dla rodziny 2+2 (może +3) i stosunkowo tani w realizacji. Budżet to 250 000 (będzie kredyt)

Dom, który nam się spodobał to Żabka z MG projekt http://www.mgprojekt.com.pl/zabka-2

Jest to wersja projektu z użytkowym poddaszem. Wiem, ze wycenę podnaą na stronie trzeba traktować z dużym przymrużeniem oka, natomiast zastanawiam sie dlaczego wersja bez użytkowego poddasza jest wyceniona na 250 000, a z poddaszem na 217 000. Skąd taka różnica i dlaczego w tę stronę, a nie odwrotnie?

Czu uważacie, że jest realne wybudowanie tego domu metodą gospodarczą (rozumiem przez to wynajęcie różnych ekip do różnych zadań, plus pewna część prac samemu) za wspomniane 250 000?

Uwagi co do projektu mile widziane (że pokoje są małe to wiem ;))

• 3 weeks później...
Cześć. Żabka 2 to też jest mój faworyt. Dom chciałbym poszerzyć o jakieś 50cm od strony pokoi,salon i kuchnia wydają się OK ,kąt dachu zmieniłbym na 35st.co za tym idzie będą większe pokoje na poddaszu.A najważniejsza zmiana to przeniesienie i doprojektowanie kotłowni za garaż tak jak w projekcie Słoneczny z poddaszem z tej samej pracowni.No i zmiana daszku nad wejściem do domku na dwuspadowy wsparty na niewielkich kolumienkach:)