Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pokój dla 7latków chłopca i dziewczynki

Gosiaczeq

Recommended Posts

Witam,

mam pytanie jak z głową urządzić pokój na poddaszu dla chłopca i dziewczynki?

Razem z partnerem postanowiliśmy zamieszkać razem. On ma córeczkę 7 lat,

a ja syna 7 lat. Czy warto stawiać ściankę działową by rozdzielić pokój?

Jest to poddasze 220 cm wysokie w najniższym punkcie 120 cm,

pokój 3 m długi 5 m szeroki. 4 okna po 2 na każdej stronie spadu.

Bardzo proszę o podpowiedź.

Faktycznie, bez rzutu ciężko coś poradzić. Jednak niekoniecznie zgadzam się z przedmówcą, że 15m to mało na dwa osobne pokoje, ale na pewno to duże wyzwanie, żeby takie male przestrzenie dobrze zaaranżować. Ja jednak jeśli bardzo byś chciała wydzielić dzieciom swoje przestrzenie, to proponowalabym zrobienie tego za pomocą jakiegoś regału na książki, a nie przedzielanie ścianom. Skosy warto zabudować szafkami, jakieś fajne dodatki, które będą odpowiadały obojgu. Może mają wspólne zainteresowania i uda się znaleźć porozumienie przy zasłonkach, dywanie i np. narzutach.

Witam, poszperałam trochę w necie i mam ciekawy pomysł.

Z rzutem będzie problem ponieważ nie mam skanera podłączonego tzn. gdzieś go mam ogólnie jest remont i wielkie zamieszanie.

pokój to prostokąt lustrzane odbicie drzwi są na jednej połowie pokoju w najwyższym możliwym punkcie.

Ogólnie założenie jest takie żeby pokój w połowie i tylko do 3/4 szer. pokoju przedzielić. Pozostałą 1/4 zrobić jako przejście.

Mój syn zakochany w Londynie, córeczka w Paryżu, Problem z głowy zasłonka z widoczkiem lekko podpięta a przez przejście uwielbiany przez

obojga ?lejan? moja mama to tak nazywa :p dla mnie to po prostu sznurki. Syn ma popielate a córka różowe sprawdzałam nawet fajnie wyglądają razem.

Syn - pokój niebieski i bukowe meble które ma, Córka różowy pokój meble koloru dęba - do kupienia. Syn flaga Wielkiej Brytanii na ściętym suficie i dodatki w czerwonym kolorze, a Córeczka ma wielką nakleję wierzy Eifa, resztę się dokupi :)

W mojej wyobraźni fajnie to wygląda.

Jak myślicie??

Dobrze to będzie wyglądało?