lukx 22.01.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Witam. Jestem w trakcie remontu mieszkania w kamienicy i mam ogrzewanie gazowe. Na start chcialem miec zmiekczacz wody zeby w instalacji grzewczej tez byla juz odkamieniona woda. Niestety instalator skurczybyk jeden (wiele problemow, nie polecam - Heliak Bogusław z Dąbrowy) nie odpalil zmiekczacza i wpuscil wode normalna do instalacji. Oczywiscie mowil ze to nie ma znaczenia bo w sumie to obieg zamkniety i duzo az tak tej wody tam nie ma wiec nie bedzie kamien szkodzi. No ale jakos w to nie wierze bo przeciez ta woda bedzie przeplywac non stop przez piec i chyba jednak kamien z czasem bedzie sie odkladac. Czy sie myle i tylko wystarczy jesli juz ogrzewanie wody do mycia bedzie odkamienione a w instalacji grzewczej to nie ma znaczenia. Nie wierze juz w zadne slowo tego czlowieka bo tyle co mi napsul krwi to sie nie da opisac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 22.01.2014 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 (edytowane) Jak już odpalisz zmiękczacz, to sobie wymień wodę w układzie CO - nie jest to takie skomplikowane (jeśli nie masz podłogówki - tu więcej zabawy z odpowietrzaniem). Będziesz spokojniejszy. Natomiast wg mojej (zaznaczam, że nie jestem hydraulikiem) wiedzy nie odkamieniona woda to nie jest wielki problem w układzie zamkniętym , zależy też, jak twardą wodę masz na wejściu. Edytowane 22 Stycznia 2014 przez przemo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts