kamil55p 23.01.2014 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Witam. Drodzy forumowicze zwracam się z prośbą o wytłumaczenie w jaki sposób oblicza się m2 sufitów podwieszanych (co bierze pod uwagę wykonawca przy wycenie). O ile obliczanie m2 powierzchni np prostokąta jest oczywista o tyle co uwzględnia się przy wyliczeniach sufitów takich jak w załączonym obrazku to już nie wiem. Z góry dziękuję za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 24.01.2014 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Chcesz dostać od wykonawcy cenę rozbitą na poszczególne elementy?Po co komplikujesz sobie życie?Cena za całość np. 3 tys. umowa, wykonanie, kasa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil55p 24.01.2014 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 No ok ale robiąc wycenę koszt za robociznę wylicza się z m2 sufitu zresztą podobnie jak przy innych pracach takich jak malowanie, układanie płytki, ocieplanie budynku itd. i np. jeżeli mam ścianę 6x2,50 i chcę ją pomalować to wiem że powierzchnia ściany wynosi 15m2 zakładając że robocizna to 10 zł za m2 to wychodzi mi 150 zł za malowanie - proste.Dlatego ponawiam pytanie czy ktoś potrafi wyliczyć m2 sufitu jak na zdjęciu z pierwszego wpisu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts