stefan_ems 23.01.2014 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Kochani użytkownicy forum. Powoli zamykam SSO tzw. systemem gospodarczym, choć oczywiście większość prac jest zlecanych fachowcom. Dotychczas było tak, ze materiał kupowałem sam a faktury będę rozliczał później z US. Mamy 2014 rok. Trzeba wiec pożenić usługę z materiałem, żeby płacić faktury z 8% VAT. Dom jest dość duży, bo i lokal użytkowy i dodatkowe mieszkanie dla rodziców. Niestety dekarz wystraszył się moich powierzchni i części usługowej i chce mi wszystko policzyć z 23% Vatem , żeby darować sobie ewentualne kłopoty z US. Czy ma racje? Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić jak podzielić te faktury za dach, żeby było prawidłowo? Bardzo proszę i dziękuję za jakakolwiek poradę. Pozdrawiam Stefan Podzial powierzchni w m2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts